22 Mart 2011 Salı

Bademli Cikolatali Kek "Pasta Mandorla"


Spinoza'nin bir kucuk kedisi var ki, bu keki cok sever. 
Icindeki badem orani biraz fazla, yapimi biraz zahmetli olmasina ragmen, sirf o kucuk kedinin hatrina bu kek, bu haftasonu yapildi 
ve 
kalabalik pazar ogle yemegi sonrasinda, ikram edilen kahve ile afiyetle de yendi. 


Pasta Mandorla "Bademli Cikolatali Kek"

Aslinda Pasta Mandorla, paskalyada yapilan bir tatli; 
bu sene paskalya 24 Nisan'da. 

Paskalya'da, her aile bu keki farkli sekillerle yapar; 
hamur yapildiktan sonra hamura evdeki erkek cocuklari icin 
at veya midilli sekli; 
kiz cocuklari icin minik kiz cocugu; 
sevdiklere armagan edilecekse kalp sekli verilir.

Pasta Mandorla "Bademli Cikolatali Kek"

Paskalya doneminde bolca yapilan bu kek, posetler icinde uzun sure muhafaza edilir.

Nedense Spinoza'nin o kucuk kedisi, kremali kekler yerine, bu tip badem, ceviz, kuru meyveler kullanilan kremasiz keklere bayilir. 

Gectigimiz haftasonu Italya'da Babalar Gunu (San Giuseppe) kutlandi; bu ozel gun icin yapilan kremali  
"Zeppole di San Giuseppe" tatlisindan cok, 
sicak evimizde ne zahmetlerle hazirladigimiz bu  
Bademli Cikolatali Kekimiz herkes tarafindan tercih edildi.

Bu Paskalya'da eger sizde evdeki minik kiziniza, oglunuza farkli sekillerle bu kekten hazirlamak, ailece kahvaltida afiyetle yemek isterseniz simdiden tarifi not defterinize yazmanizi oneririm.

Bademli Cikolatali Kek 
"Pasta Mandorla"

10 yumurta
450 gr. seker
500 gr. badem
250 gr. margarin
400 gr. bitter cikolata
1 limon kabugu rendesi
Cubuk Tarcin
Biraz sambuca*
(*bir tur aromatik likor. 1 tatli kasigi Raki da kullanabilirsiniz.)
2 paket baking powder
Meyve sekerleri
800 gr. un

Uzerindeki Sos Icin

100 gr. bitter cikolata
1 bardak su
1-2 yemek kasigi seker

Pasta Mandorla "Bademli Cikolatali Kek"

Yapilisi
  • Kabuk tarcin ve bademleri, firinda biraz kavurun. Daha sonra tumunu iri taneli olacak sekilde robottan gecirin.
  • Iri kiyilmis bitter cikolata, badem ve tarcin karisimi ve diger tum malzemelerle kivamli bir hamur yaptiktan sonra, hamura istediginiz sekli verip 200 derecelik firinda 30 dakika kontrollu bir sekilde pisirin.
  • Uzerine, bir bardak suda isitarak erittiginiz cikolatali sekerli karisimi bir firca yardimiyla surdukten sonra sogutup, saklamak icin her birini ayri ayri posetlere koyun.

Afiyet Olsun


1 yorum:

  1. thanks a lot, vuni!
    i wish you find delicious recipes to share with your lovely people on my blog ;)

    YanıtlaSil

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails