30 Kasım 2015 Pazartesi

Portakalli, Hindistan Cevizli, Bademli Kek "Torta di Arancio, Farina di Cocco e Mandorla"



Sicilyali bir arkadasim tam da dogum gununde kapimizi caldi gectigimiz haftasonu. Sicilya, Italya'nin en narenciye kokulu bolgesi. Kucuklugunde bu limon, portakal, mandalina kokulariyla buyuyen arkadasim icin bir portakalli kek yapmak istedim ve en guzel tarifi Adelaide'in (Ady) web sayfasinda buldum! 
Portakalli, Hindistan Cevizli, Bademli Kek 
"Torta di Arancio, Farina di Cocco e Mandorla"

Musevilerin tatli dunyasina boylelikle bu keki deneyimleyerek ilk adimi da atmis oldum; zira bu kekin Musevi mutfagina ait oldugundan bahsediliyor birkac farkli linkte. 

Karsilastigim Italyanlar icin suruplu tatlilar, cok sekerli oldugu icin pek tercih edilmiyor ancak bir dogum gunu kutlamasi icin de boylesi bir tarifi esgecemezdim. Bizim damak tadimiza cok cok uygun bir tarif oldugunu da yazmadan gecmeyeyim tarife.

Iste tarif:


Portakalli, Hindistan Cevizli, Bademli Kek 
"Torta di Arancio, Farina di Cocco e Mandorla"

150 gr tereyagi (orijinal tarif 250 gr diyor)
4 yumurta
1 su bardagi (200 ml) taze portakal suyu
1 su bardagi hindistan cevizi
1/2 (yarim) su bardagi seker + 4 yemek kasigi seker*
1 su bardagi un
1 su bardagina yakin robottan gecirilmis badem
2 silme tatli kasigi tarcin
1 paket baking powder
1 portakal (kucuk dilimlenmis)

Uzerini suslemek icin:
40 gr ince dilimlenmis kabuksuz badem

Surup icin:
1 su bardagi taze portakal suyu
1 su bardagi seker*

* Blogumdaki tum tariflerde esmer seker kullaniyorum. Lutfen sagliginiz icin rafine edilmis, beyaz sekerden uzak durunuz.

Portakalli, Hindistan Cevizli, Bademli Kek 
"Torta di Arancio, Farina di Cocco e Mandorla"

Yapilisi
  • Hindistan cevizi + 1 su bardagi taze hazirladiginiz portakal suyunu karistirip 20-30 dakika bekleyin. Boylece hindistan cevizi portakal suyunu iyice icine cekip sisecek.
  • Minik dilimlediginiz portakal + 4 yemek kasigi sekeri bir tavada (sekeri yakmadan) karamellestirin.
  • Tereyagini eritip + seker + karamel haline gelmis portakal dilimleri + yumurta + un + robottan gecirdiginiz bademler + baking powder + tarcin + portakalli hindistan cevizini ekleyip mikser ile iyice karistirin.
  • Hamur cok sivi olmamali, kivamli hamurunuzu 22 cm capinda, firin kagidi serdiginiz yuvarlak tepsinize dokup 20-25 dakika, kontrollu bir sekilde 175 °C'deki sicak firininizda pisirin.
  • Kek piserken surubu bir kucuk tencerede kaynatip hazirlayin.
  • Sicak kek uzerine sicak surubu doktukten sonra uzerini ince dilimlenmis bademlerle susleyin.
Afiyet Olsun
Buon Appetito











2 yorum:

  1. Merhaba bloğ sayfanız çok hoş tariflerinizi çok beğendim emeğinize sağlık çalışmalarınızın devamını dilerim bloğ yazmak bir ayrıcalıktır sizin de bu işte başarılı olduğunuz tarifleriniz den belli oluyor bu işi severek yaptığınız her haliyle belli size bir önerimiz var.

    Sizleri şeflerin mutfağı yemek tarifleri sayfamız da tarif paylaşmaya davet ediyoruz link verebilirsiniz ve sosyal ağlarımız da paylaşıldığı zaman sayfanıza ziyaretçi çekebilirsiniz.

    Üye ol kısmından üye panelin den ister üye olarak veya uğraşmadan Facebook hesabınızla giriş yaparak işlemlerinizi yapabilirsiniz.
    http://seflerinmutfagi.net/tarif-ekle/

    saygılarımızla
    şeflerin mutfağı
    http://www.seflerinmutfagi.net/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim, en kisa zamanda bir tarifimle araniza katilacagim. Sevgiler

      Sil

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails