17 Kasım 2010 Çarşamba

Porcini Mantarli Makarna "Fettuccine ai Funghi Porcini"

Italya'da "Porcini" olarak bilinen mantar, Turkiye'de var mi bilmiyorum. 


Burada Porcini ile pek cok lezzetli tarif bulmak mumkun. Italya'ya yolunuz dustugunde mutlaka bir restoranda  
FETTUCCINI AI FUNGHI PORCINI'yi 
denemenizi tavsiye ediyorum.




"Fettuccini ai funghi Porcini"; ince uzun yassi makarnayla pisen Porcini mantari. Aksam yemeginizde sevdiginizle paylasacaginiz, yapimi son derece kolay olan bu tarifi kaliteli bir kadeh kirmizi sarap ile servis yapabilirsiniz.

Sarabinizin oda sicakliginda olmasina dikkat ediniz.

Porcini Mantarli Makarna
"Fettuccine ai Funghi Porcini"

Malzemeler - (2 kisilik)

200 gr. fettuccini (yassi-ince uzun makarna)
150-180 gr. Porcini Mantari
4-5 dal ince kiyilmis maydanoz
2 dis sarimsak
1 kurutulmus aci kirmizi biber
3-4 yemek kasigi zeytinyagi
1/2 avuc iri tuz
1/2 cay kasigi ince tuz
1/2 cay kasigi karabiber

Yapilisi
  • Bir tencerede makarnanizi haslamak uzere bol su kaynatin. Kaynayan suya, iri tuzu ilave edin.
  • Ayni anda bir tavada zeytinyagi kizdirdiktan sonra sarimsagi ve kirmizi kuru aci biberi (her ikisini de butun olarak) yagda rengini degistirene kadar kavurun.

  • Yaga kup kup dogradiginiz Porcini Mantari"ni ilave edip mantarlar suyunu cekene kadar tahta kasikla cevirerek iyice pisirin. Bu arada, sarimsagi ve kuru aci kirmizi biberi cikarin.
  • Fettuccini, 4-5 dakika gibi kisa bir surede pisen bir makarna turudur. Bu sebepten oturu, "Fettuccini ai funghi porcini" yemeginiz, mantarlariniz taze oldugu icin (dondurulmus Porcini de kullanabilirsiniz. Ancak simdi tazesini bulabilecegimiz bir mevsimdeyiz) kisa surede pisecekleri icin yaklasik 15 dakikada bu tarifi hazirlayabilirsiniz.
  • Mantarlar suyunu cekip pistikten sonra 1/2 cay kasigi ince tuz + karabiberi ekleyip ocagin altini kapatiniz.
  • Kaynayan makarna suyunuza Fettucini turundeki makarnanizi ilave edip, paketi uzerindeki sure kadar haslayiniz.
  • Haslanan makarnanizi tavada hazirladiginiz karisima ekleyiniz. Iyice karistirdiktan sonra, eger makarnaniz birbirine yapisiyorsa, makarna suyundan birkac yemek kasigi alip, karisimin kivamini ayarlayiniz. 

DIKKAT
Makarna suyunu, yemeginizin kivamini ayarlamak icin kullanacaginiz icin, atmayiniz. Sayet suzgec yardimi ile makarnanizi suzecekseniz, suyu atmadan once yarim bardak kadar makarna suyunu MUTLAKA ayiriniz. Suyu az olan makarna, yapis yapis olur ve hem lezzeti hem de goruntusu cirkin olur.
  • Mantarli makarnanizi tabaklara sicak servis yaptiktan sonra uzerine ince kiyilmis maydanozu ilave ediniz.
AFIYET OLSUN 

Dumani tuten Porcini Mantarli Makarnaniz sizi bekliyor!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails