28 Kasım 2010 Pazar

Sicacik Kalpli Pirasa Corbasi "La Zuppa di Porri con il Cuore Caldo"


Bu  pazar, Spinoza ve kediler yagan yagmur ve gittikce soguyan havayi gorunce evde kalmaya karar verdiler.

Ogle yemeginde Spinoza'nin minik kedileri icin sectigi menude KALPLI PIRASA CORBASI vardi.

Tarifi cok basit, lezzeti ise harika olan bu sicacik kalpli pirasa corbasi, bu oglen kedilerin favorisi oldu.


Tarif nasil mi? Iste boyle:


SICACIK KALPLI PIRASA CORBASI
"LA ZUPPA DI PORRI CON IL CUORE CALDO"

  • 4 pirasa
  • 1 yemek kasigi tereyagi
  • 1 yemek kasigi un 
  • 1,5 lt su
  • 1 kup sebze bulyon
  • Tuz ve taze cekilmis karabiber
  • Zeytinyagi
  • Kizarmis ekmek dilimleri
Yapilisi
  • 1,5 lt su + sebze bulyon + pirasanin kullanmadiginiz yesil kisimlarini ikiye uce bolerek, buyuk dilimler halinde ekleyip hep birlikte kaynatin.Kaynadiktan sonra o pirasa yapraklarini alin. Pirasanin yesil kisimlarini sebze suyuna lezzet vermek icin kullaniyoruz.
  • Pirasalarin beyaz kismini, ince diskler biciminde dograyip, tencerede erittiginiz tereyagiyla iyice kavurun.
  • Kavrulan pirasalara 1 yemek kasigi unu ilave edip pirasa + tereyag +un karisimini biraz daha kavurduktan sonra, hazirladiginiz sebze bulyonlu suyu ve tuzu ilave edin.
  • Yaklasik 20-30 dakika kaynayan corbanizi kizarmis ekmek dilimleri sicacik servis edebilirsiniz. Uzerine zeytinyagi ve taze ogutulmus karabiber de ilave etmenizi oneriyorum. 
  • Sebze suyunu hazirlarken kullandiginiz yesil pirasa yapraklariyla corbanizi sevdikleriniz icin minik kalp sekilleriyle dekore edebilir; sicacik kalpli pirasa corbanizi afiyetle yiyebilirsiniz.
AFIYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails