12 Kasım 2010 Cuma

muzlu ananasli tarcinli kek "la torta alla banana, ananas e cannella"

Bugunun en lezzetli keki, Spinoza'nin kedileri icin ananas, muz ve tarcinla harmanlanip yapildi; firinda piserken kokuyu alan butun kediler firinin basina toplanip beklestiler.



Bu kek, yapildigi an biter; ama olur da bir-iki dilim bir yerlerde unutulursa ve kedilerin minik nemli burunlari o dilimleri bulamazsa -ki bu mumkun degildir! kekin lezzeti daha da artar. 

Bekledikce lezzetlesen kekin tarifi iste burada;

Muzlu Ananasli Tarcinli Kek
"La Torta alla Banana, Ananas e Cannella"

  • 3 su bardagi un
  • 1 tatli kasigi karbonat
  • 1 cay kasigi tuz
  • 1 tatli kasigi tarcin
  • 1 su bardagi zeytinyagi + aycicek yagi (karisik)
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardagi esmer seker
  • 3 yumurta
  • 2 muz
  • 3 dilim ananas
  • 1 su bardagi ceviz
  • Gerektigi durumda az sut
Yapilisi
  • un + kabartma tozu + tarcin + tuz, bir kapta karistir
  • yumurta + seker mikserle cirptirktan sonra 
  • sivi yag + vanilyayi ekleyip cirpmaya devam et
  • Minik kupler seklinde dogranmis muz + ananas ile minik dogranmis cevizleri ve unlu karisimi ekleyip, bir kek hamuru hazirla.
  • Sayet hamur cok kati ise, kivamini 1-2 yemek kasigi sut ile ayarlayabilirsiniz.
  • 180 derecelik firinda yaklasik 25-30 dakika pisir.
  •  Istege gore ananas ve muz dilimleri ile servis yapabilirsiniz.
!!! AFIYET OLSUN !!!!!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails