24 Ekim 2011 Pazartesi

Adaçayinda ispanakli, hindibali ve peynirli ravioli "Ravioli ricotta, spinaci e cicoria con salvia"



Bu haftasonu, Spinoza ravioli yapmak icin harika bir sey buldu 
ve 
hemen satin aldigi aksam kedilerine ziyafetli bir aksam yemegi hazirlamak icin is basina koyuldu;



Ispanak, hindiba ve bir cesit lor peynirine benzeyen Italya'da ricotta denilen peynir ile raviolinin ic malzemesini hazirladiktan sonra
ravioli hamurunu da hazirlayip 30 dakika buzdolabinda dinlendirdi.

Bu tarifi Spinoza bu kez, Turkiye'de ozellikle kis mevsiminde en cok "çay" olarak tuketilen adaçay yapraklariyla servis etti.

Tereyaginda sotelenmis taze adaçay yapraklariyla servis edilen hindiba, ispanak ve peynirli Ravioli tarifi icin gerekli malzemeler

Ravioli hamuru:
  • Her bir kisi icin 100 gr. un + 1 yumurta ve biraz tuz ile "ravioli hamuru"nu 10 dakika boyunca hizli bir sekilde yogurarak hazirlayin.
  • Daha sonra hamuru, temiz bir plastik torba icine koyup buzdolabinda 30 dakika dinlenmeye birakin.
Ravioli'nin iç malzemesi:
200 gr. hindiba
200 gr. ispanak
300 gr. tuzsuz lor peyniri
1 yumurta
1/2 çay kasigi muskat rendesi
tuz, karabiber
Sotelemek için:
25 gr. tereyag
4-5 adet taze adaçay yapragi*

*(Turkiye'de genellikle kurutulmus olarak bulunan adaçay yapraklari  Italya'daki adaçay yapraklarindan daha kucuk oldugu icin, 8-9 adet kuru adaçayi yapragi kullanmanizi oneririm.) 
  • Hindiba ve ispanagi hasladiktan sonra sogutup iyice suyunu suzdukten sonra ince ince dilimleyin
  • Lor peyniri ve muskat tozunu, tuz, karabiber ve 1 yumurtayi da ilave ederek iyice karistirin.
Adaçay aromali ispanakli, hindibali, peynirli raviolinin yapilisi

Buzdolabinda dinlenen ravioli icin hazirladiginiz hamuru fazla un eklemeden oklava yardimi ile 3 mm kalinliginda acip, hamurdan yuvarlaklar kesin.


  • Yuvarlak hamurunuz icine iç malzemeden bir miktar koyup hamuru ikiye katlayip kenarlarini iyice kapatin.




  •  Tum hamuru ayni sekilde keserek iç malzeme ile doldurup ravioli'yi hazirlayin.



  • Derin bir tencereye alabildigince su koyup kaynatin. Kaynayan suya 1 yemek kasigi kadar iri tuz (kaya tuzu) atip, hazirladiginiz tum ravioli'yi 10 dakika kadar haslayin.


  •  Bir tavada 25 gram tereyagini iyice kizdirdiktan sonra 4-5 tane taze adaçay yapragini soteleyin.
  • Haslanmis ravioli'yi tavaya alarak 1-2 dakika tereyagi ve taze adaçay yapraklari ile sotelemeye devam edin.


Tereyaginda taze adaçayi yapraklariyla sotelenmis ispanak, hindiba, muskat ve peynir ile hazirladiginiz Italyan Usulu Ravioli'yi sicak olarak sevdiklerinize servis edebilirsiniz.


Simdiden afiyet olsun!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails