6 Aralık 2010 Pazartesi

makarna nasil yapilir? "come si fa la pasta all'uovo?"

4 Aralik'ta Taze Zeytinyagi Senlikleri'ne katilmak uzere, Spinoza'nin kedileri Rieti'ye yakin CANNETO SABINO'ya gittiler. Burasi, kucuk, sevimli ve Avrupa'nin en buyuk zeytin agacinin bulundugu bir kasaba.

Iste bu kasaba'da yapilan Taze Zeytinyagi Senlikleri sirasinda minik bir happening gerceklestirildi: "makarna nasil yapilir?"




Ama bu makarna, ravioli, fettucini gibi hamurunda yumurta olan bir makarna tarifi. Tarif fotograflarla yeterince acik oldugu icin, Spinoza'nin detayli aciklama yazmasina hic gerek yok. 

Ama kucuk bir detayi belirtmek de fayda var; bu hamurda 3 yumurta kullanildi; uc kisilik bir tarif icin. 
Yani her bir kisi icin 1 yumurta diyelim.


Hamuru yaparken sadece UN ve YUMURTA kullanildi. 
Tuz veya su ilave edilmedi. 
Fotograflar asagida; meraklilara simdiden kolay gelsin.












 Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails