10 Aralık 2010 Cuma

brokolili ancuezli makarna "la pasta ai broccoli roman"

Mevsimi geldiginde, Spinoza ve kediler haftada en az bir kez brokoli alip bu tarifi yapip afiyetle yemeyi cok seviyorlar. 

 Romanesk Brokoli (Broccolo Romano)

 
Gectigimiz gunlerde brokolinin faydalarini net olarak hatirlamak uzere minik bir arastirma yaptim ve gordum ki brokoli muhtesem bir sebze! 
(Brokolinin faydalarina asagidaki linkten ulasabilirsiniz
http://canlidostlar.com/component/content/article/52-makale/1912-romali-brokol-ve-bze-faydalari.html )
Sebze ve meyveleri zamaninda tuketerek, mevsimsel rahatsizliklardan ve ileride karsilasabilecegimiz riskli hastaliklardan korunabiliriz. 
Eczanelerden vitamin, pastiller veya marketlerden enerji icecekleri alip tuketmek yerine, kis mevsiminde herkese Brokoli oneriyorum.

Ve mutfaginiza yeni bir lezzet tasimak adina 
"Brokolili Ancuezli Makarna" 
tarifini sizlerle paylasmak istiyorum. 

Orecchiette Caserecce, Puglia bolgesine has bir makarna turu.  Uzeri makarna sosunu tutmasi icin tirtikli, oyuk kisimlari ise makarna sosunun suyunu tutmasi icin tasarlanmis. 
Italyanca'da Orecchi "kulaklar" anlamina geliyor. Sekil itibariyle bu isim verilmis.
Bu tarifi denediginizde eminim ki en kisa surede yeniden yapmak isteyeceksiniz.

Brokolili Ancuezli Makarna (La pasta ai broccoli romani)
BROKOLILI ANCUEZLI MAKARNA
"LA PASTA AI BROCCOLI ROMANI"
(4 kisilik)

1 orta boy brokoli
300 gr. makarna
1 tatli kasigi iri tuz
4-5 adet zeytinyaginda bekletilmis ancuez
2 dis sarimsak
Kirmizi pul biber veya kurutulmus aci kirmizi biber
1-1,5 yemek kasigi galeta unu

Yapilisi
  • Derince bir tencereye makarnayi haslamak icin bol su ilave edin ve temizlediginiz brokolileri cok buyuk olmayacak sekilde minik parcalara ayirarak bu suda haslayin. Haslarken 1/2 tatli kasigi iri tuzu da eklemeyi unutmayin.
  • Brokoliler haslanmaya yakin, ayri bir yerde, bir tavada zeytinyaginda kabuklarini temizlediginiz sarimsaklara bicakla kesikler atip yagda kavurun. Sarimsaklari daha sonra ayiracagiz; sadece lezzet vermek icin kullaniyoruz, yemiyoruz.
  • Sarimsaklarla birlikte ancuezlerimizi ve kurutulmus aci-kirmizi biberi (aci yiyebilenler icin) de minik dilimleyerek yagda biraz kavurun. Sayet aci yiyemiyorsaniz kuru aci biberi sarimsaklarla kavurmayin. Makarnayi servis ederken aci severler icin tabaklara pul biber ilavesi yapabilirsiniz.
  • Haslanan brokolileri tavadaki kavrulmus sarimsak+kirmizi biber+ancuez+zeytinyagi karisimina ilave edip brokolilerle birlikte tum malzemeleri 3-5 dakika kavurmaya devam edin.
  • Brokoli suyunu atmadan, ayni suya geri kalan 1/2 tatli kasigi iri tuzu ilave ettikten sonra makarnalari paket uzerinde yazan sureden 1-2 dakika daha az sure boyunca haslayin.
  • Haslanan makarnalarimizi tavadaki brokolili karisima suyunu suzerek ekleyip, 1-2 dakika daha tum malzemelerle karistirirak, yapis yapis oldugu an makarna suyundan ilave ederek kivamli bir sekilde pisirin.
  • Tabaklara paylastirilan makarnayi, 1-2 damla zeytinyağında kavurduğunuz galeta unuyla susleyip servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails