20 Aralık 2010 Pazartesi

domates soslu Morina baligi "il merluzzo con il sugo"

Italya'da festival ve ozel gunlerde yapilan bir balik turu vardir -ki Baccalà yani bizim bildigimiz morina baligidir.



Baccalà tuzda bekletilmis, morina baligidir. Pisirmeden neredeyse bir hafta once, tuzunu arindirmak icin suda bekletilir; kozlendikten sonra maydanoz, kozlenmis kirmizi biber ve zeytinyag ile birlikte servis edilen baccalà, sofralarin en lezzetli mezesidir.

Morina baligi'nin tuzda bekletilmis hali "Baccalà"; tuzsuz hali ise "Merluzzo"dur. 

Spinoza gectigimiz haftasonu, kediler icin favori yemek "balik", "Domates soslu Morina" hazirladi.

Susamli Sicilya ekmeginden bir dilimle servis ettigi morina baligini Spinoza'nin kedileri kasla goz arasinda afiyetle yediler.

Iste tarif asagida...

Domates Soslu Morina Baligi
"il Merluzzo con il sugo"
(2 kisilik)

200 gr fileto morina baligi
1/2 orta boy sogan
3 domates
Zeytinyagi
2 yemek kasigi un
karabiber, tuz
kekik


Yapilisi
  • Soganlari ince kiyip, bir tencerede zeytinyaginda biraz kavurun.
  • Domatesleri, kabuklarini temizleyip iri iri dograyip, soganlara ekleyin. Kavurmaya devam edin.
  • Fileto Morina baligini buyuk zar seklinde kestikten sonra iyice unlayip, domates sosuna ekleyip. 10-15 dk pisirin.
  • Uzerine kekik ekerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails