8 Şubat 2011 Salı

peynirli dereotlu maydanozlu tuzlu kek "La Torta alla Ricotta, Aneto e Prezzemolo"


Her sabah, uyandigimizda kahve ve sutle birlikte yiyebilecegimiz tatli birseyler ariyoruz; son zamanlarda her cesit marmelatla denedigim "Marmelatli Turta" yapar olmustum; 
son olarak erik receliyle denedigim turta hakikaten cok lezzetli olmustu. 
Marmelatli Turta tarifini asagidaki linkten kolaylikla bu blogta bulabilir, evinizdeki her cesit marmelat ve recelle bu tarifi deneyebilirsiniz;
http://igattidispinoza.blogspot.com/2010/09/marmelatli-zen-turtala-crostata-con.html

***
Bu sefer Spinoza'nin kedileri icin tatli turta yerine Italya'da 
"LA TORTA RUSTICA" olarak bilinen keke cok yakin 
Turk usulu, tuzlu bir kek yaptim.
 
Bu keki ben enginar dilimleri ve balzamik sirkeli minik soganlarla 
aksam yemegi oncesi "antipasto" olarak servis ettim.

 
Hem cok kolay, hem de cok lezzetli olan bu 
PEYNIRLI DEREOTLU MAYDANOZLU TUZLU KEK  
tarifini sizlerle de paylasmak istiyorum. 

Kediler bu tarife bayildilar. Keki bergamutlu cay ile birlikte sevdiklerinize servis edebilirsiniz. 

Ozellikle, kolestrolune dikkat etmek isteyen
az tatli yemeyi tercih edenler icin "Bes Cayi" vakti geldiginde keyifle yiyebileceginiz bir TUZLU TORTA.

Simdiden Afiyet Seker Olsun...


 PEYNIRLI DEREOTLU MAYDANOZLU TUZLU KEK

"La Torta Rustica alla Ricotta, Aneto e prezzemolo"

2 yumurta
1 cay bardagi sut
1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagi siviyag (ben zeytinyag kullandim)
200 gr erimeyen tuzlu peynir 
(Italya'da Yunan peyniri olarak bilinen, bizim beyaz peynirimize cok benzeyen FETA peyniri kullandim)
1 baking powder
aldigi kadar un 
(kek hamurundan daha kati olmasi gerek)
Bol, ince kiyilmis maydanoz
Bol, ince kiyilmis dereotu

Yapilisi
  • peyniri catalla iyice ezdikten sonra, ince ince kiydiginiz maydonoz ve dereotunu peynire ekleyin.
  • yumurta + yogurt + siviyag hep birlikte cirpin.
  • yumurtali karisiminiza peynirli malzemeyi ekleyin.
  • aldigi kadar un + baking Powder'i ekleyin. Hamurunuzun cok sivik olmamasina dikkat edin, olabildigince kati olmasi gerek.
  • kek kalibiniza bir cay kasigi margarin koyup firinda o margarini eritip, kek kalibinizi bir firca yardimiyla ile iyice margarinleyin.
  • kek hamurunuzu kaliba dokup, 180 derecelik firininizda 20-25 dk kadar kontrollu bir sekilde pisirin.

NOT: Dogum gunu partileriniz, altin gunu gibi gunlerde veya yemek oncesi minik atistirmalar icin, bu hamuru 
kagittan kek pisirme kaliplarinda da pisirebilirsiniz.

 
Bu tarifi renkli kagit kek pisirme kaliplariyla da deneyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails