30 Ekim 2013 Çarşamba

Pirasali Turta "Torta di Porro"


Havalar buralarda hafifce serinlemeye basladi. Spinoza ve kedileri kis tatlarini ne zamandir ozluyorlardi. 
Serin aksamustlerinde hazirlanan kis lezzetleri, bir bardak kirmizi sarap ve keyifli muzik esliginde Spinoza icin essiz bir mutluluk!

Iste o kis lezzetlerinden biri, "Pirasali Turta".

Pirasali Muskatli Kepek Unlu Turta 
"Torta di Porro con La Farina Integrale e Noce moscata"

PIRASALI TURTA
"TORTA DI PORRI" 

Hamur icin

270 gr. esmer, kepekli un
200 gr. tereyagi
1-2 yemek kasigi yogurt
Tuz
1 yumurta sarisi

Ic malzeme

500 gr. pirasa
200 gr. ricotta (tuzsuz lor)
Tuz
1 yumurta beyazi
1-2 yemek kasigi parmigiano
1 cay kasigi (silme) muskat
Zeytinyagi

Pirasali Muskatli Kepek Unlu Turta 
"Torta di Porro con La Farina Integrale e Noce moscata"

Yapilisi
  • Un+ tereyagi + tuz parmak uclarinizla iyice tereyagini una yedirin. 
  • Yumurta sarisini ekleyip, hamurun kurulugunu gidermek icin yeterli miktarda yogurt ekleyip, yagli bir hamur elde edin.
  • Hamuru top yapip uzerini aluminyum folyo ile kapatip dinlenmeye birakin.
  • Bu arada pirasalari iyice yikayip, ince ince diskler halinde kesin.
  • Derince bir kaba yumurta beyazi + tuzu ekleyip karistirin ve loru ekleyin. Pirasa dilimleri + muskat + parmigiano + zeytinyagi ekleyip iyice karistirin.

Pirasali Muskatli Kepek Unlu Turta 
"Torta di Porro con La Farina Integrale e Noce moscata"

  • 24 cm capinda yuvarlak tepsiniz icin, hamuru ikiye ayirin. Birini, digerinden biraz buyukce oklava yardimiyla tepsiye gore acin. Buyuk olan kismi tepsinin altina yerlestirip, tum ic malzemeyi doseyin. Ardindan hamurun biraz daha kucuk actiginiz bolumunu uzerine ortup, iki hamurun kenarlarini iyice yapistirin.
  • Bir catal yardimiyla ust hamura delikler acin. 200-220 °C, onceden isitilmis firinda 40 dakika kadar kontrollu bir sekilde pisirin.
  • Ilik sekilde sevdiklerinizle paylasabilirsiniz.

AFIYET OLSUN
   BUON APPETITO  



4 yorum:

  1. Ben de bu aralar pırasaya takılmış durumdayım, sürekli pırasalı börek yapıyorum, tart da eminim muhteşem olmuştur. Ellerine sağlık. (Bu arada yorum yazarken kelime doğrulama istiyor, onu kapatmanı öneririm, bir çok kişi sırf bu yüzden yorum bırakmadan dönebilir)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba oZGe,
      cok sanslisin cunku sanirim elinin altinda yufka var. "Ozge'nin Oltasi" isimli blogundaki pirasali borek tarifine uctum hemen, harikasin. Ellerine saglik! Italya'da ne yazik ki yufka bulmak cok zor, yufka benzeri satilan hazir hamurlarda da o lezzet yok. Bu yuzden evde hamurunu yapabilecegim tariflerle hasir nesirim ;)
      Parantez icindeki onerini dikkate alip gerekeni yaptim, tesekkur ederim! Goruyorum ki senin blogunda da Spinoza'nin Kedileri icin oltana takilan lezzetli pek cok tarif var ;) Sevgiler

      Sil
    2. Ne güzel ne güzel blogumdaki tarifleri beğenmen :) Dediğin gibi elimin altında yufka var, hatta evimin karşısında yufkacı var. Ve biliyorum ki bu gerçekten bir lüks. Yufka dolapta saklanabilecek bişey değil, dolayısıyla istediğin an bulabilmek çok önemli. Senin durumun zormuş gerçekten. Vaktin varsa el açması börek yap, zahmetli ama sonucu mükemmel. Sevgiler...

      Sil
    3. :) El acmasi borek, gnam gnam! Aslina bakarsan zaman zaman yapiyorum, lakin 3 saat ugrasi sonrasi 3 saniyede tuketiliyor :/ Yufkali yaptigin her lezzeti tadarken lutfen Spinoza'nin Kedilerini de hatirla. Zira yufkasizlik cok buyuk bir eksiklik su lezzetli tarifler aleminde! "Rasgele!" ;)

      Sil

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails