4 Ekim 2013 Cuma

Siyah ve Yesil Zeytinli, Peynirli, Kepek ve Karabugday Unlu, Yulafli, Dereotlu, Tuzlu Kek "Torta Rustica con Olive Verde e Nere, Formaggio, Aneto, Prezzemolo, Farina Integrale e Saraceno, Farina d'Avena e Germe di Grano"


Dun, Spinoza cok erken saatlerde uyandi ve kedileriyle sabah oyununu oynadiktan sonra, gunesli Roma'nin tadini cikarmak uzere kedi-sever cok sevgili arkadasini gormek icin Sicilya tatlilariyla unlu DAGNINO pastanesine gitti.

Lakin, gitmeden once sabahin erken saatlerinde vejeteryan ve kedi-sever arkadasi icin surpriz bir tuzlu kek hazirladi.



Dun aksam saat 21:44'te, Spinoza'nin cep telefonuna gelen mesaj ise hem kedileri hem de Spinoza'yi cok mutlu etti.
Mesaj soyle diyordu: 
"Mmmmh!! Tuzlu kucuk keklerin ne kadar lezzetli, onlari afiyetle henuz bitirdim. NEFIS! tesekkurler...Opuyorum!
"Mmmmh!! Che buoni i tuoi tortini rustici, li ho appena finiti di mangiare. SQUISITI! grazie... Bacio!

Nefis tuzlu keklerin iste tarifi:

Siyah ve Yesil Zeytinli, Peynirli, Kepek ve Karabugday Unlu, Yulafli, Dereotlu, Tuzlu Kek 
"Torta Rustica con Olive Verde e Nere, Formaggio, Aneto, Prezzemolo, Farina Integrale e Saraceno, Farina d'Avena e Germe di Grano"

3 yumurta
3/4 su bardagi yogurt (yogurdu evde Spinoza yapiyor)
1/2 su bardagi sut
1/2 su bardagi zeytinyagi
200 gr. tuzlu lor (Feta)
4 yemek kasigi kepek unu
3 yemek kasigi karabugday unu (Farina di Grano Saraceno)
2 yemek kasigi kirik yassi bugday taneleri (Germe di Grano)
2 yemek kasigi  beyaz yulaf (Farina d'Avena)
3/4 su bardagi ince kiyilmis yesil ve siyah cekirdeksiz zeytin
1/2 demet dereotu
1/4 demet maydonoz
Tuz, kirmizi pulbiber
1 paket hamur kabartma tozu


YAPILISI
  • Yogurt + yumurta + sut + zeytinyagi homojen bir kivama gelene kadar cirp.
  • Un karisimlari + yulaf + bugday taneleri + tuz + hamur kabartma tozu ekle.
  • Lor peyniri + ince kiyilmis maydonoz + dereotu + kirmizi pulbiber + istege bagli biraz tuz hamura ekle.
  • Hamurun cok sivik olmamasina dikkat edin, kivami normal kek hamurundan daha yogun olmali.
  • 180 °C onceden isitilmis firinda 25-30 dakika, kontrollu bir sekilde pisirin.
AFIYET OLSUN
BUON APPETITO


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails