9 Kasım 2013 Cumartesi

Keten Tohumlu Peynirli Naneli Pogaca "Biscotti Salati con Semi di Lino, Feta e Menta"


Mavi Roma'nin uzerinde beyaz bulutlar ucusuyor bu haftasonu. 
Hava her an bozabilir lakin Spinoza'nin kedileri icin bu haftasonu cok ozel:
Aziz Martino serefine tum Italya'da bazi sarap kantinleri bu yilin ilk taze sarabini tatmak uzere ziyaretcilere ve sarap severlere aciliyor.

Spinoza, kedilerle birlikte coktan haftasonu planini hazirladi; kisa filmler izlemek ve sarap kantinleri ziyareti.
Bu keyifli haftasonu icin cok da guzel pogacalar yapti bu sabah.

Keten Tohumlu Peynirli Naneli Pogaca 
"Biscotti Salati con Semi di Lino, Feta e Menta"

Tum ev, bu lezzetli pogacalarin kokusuyla senlendi.
Buyrun iste tarif:

Keten Tohumlu Peynirli Naneli Pogaca 
"Biscotti Salati con Semi di Lino, Feta e Menta"

1 kahve fincani ekstra vergin zeytinyagi
1 kahve fincani yogurt
1 yemek kasigi elma sirkesi
2 yemek kasigi keten tohumu
1 yumurta (beyazi hamur icine - sarisi uzerine)
1/2 paket baking powder
tuz
3-4 yemek kasigi tas degirmende ogutulmus kepek unu
yeteri kadar normal un

Ic Malzeme

200 gr. beyaz peynir
2-3 tatli kasigi kuru nane
1 cay kasigi aci pul biber
1 tatli kasigi tatli toz kirmizi biber
tuz

Uzeri icin

Corek otu
Susam

Yapilisi
  • Yogurt + yumurta beyazi + zeytinyagi + sirke + tuz hepsini homojen bir sekilde elinizle cirpin.
  • Kepek unu + normal un + keten tohumu ekleyip yumusak bir hamur elde edin.
  • Ic malzemenin tumunu iyice karistirin. Yumusak hamuru avuc icinizde acarak, peynirli karisimdan biraz koyup hamuru iyice kapatin.
  • Tepsiye yerlestirdiginiz pogacalarin uzerine yumurta sarisi surup corekotu ve susam ekip 180 °C'lik onceden isitilmis firinda 15 dakika kadar kontrollu bir sekilde pisirin
AFIYET OLSUN
BUON APPETITO



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails