7 Mart 2012 Çarşamba

yaban mersinli nutella soslu kepekli minik kekler "muffin alla marmellata di mirtilli con crema alla nutella"


Bu sabah, 
tatsiz cilekler icin dusunulmus 
muhtesem bir fikir geldi Spinoza'nin aklina; 
NUTELLA SOSLU CILEKLERLE 
servis edilen 
KARA BUGDAY UNLU YABAN MERSINLI MUFFINLER!



Daha ilkbahar, yaz gelmeden marketlerde çilek gormeye basladik. Minik kedilerin israri uzerine Spinoza
dun kedilerle beraber 
2012 yilinin ilk çilegini tatmak istedi.

Balikli ve beyaz sarapli harika bir aksam yemeginden sonra, 
damla sakizli puding ve SAVOIARDI biskuvileriyle ile 
hazirlanan ozel tatli 
(bu tatlinin tarifini daha sonra Spinnoza bizlerle paylasacak)
uzerine 
dilimlenen taze cilekler nihayet tadildi 
ama 
mevsimi disinda yenen her sebze-meyve gibi 
bu "muhtesem goruntulu cilekler"in de
hic tadi yoktu.

Iste tarif

YABAN MERSINLI KEPEKLI MUFFINLER 
(9 muffin icin)
MUFFIN ALLA MARMELLATA DI MIRTILLI 
e GRANO SARACENO (per 9 muffins)

1 kahve fincani yogurt
1 yumurta
1,5 kahve fincani esmer seker
1 kahve fincani karabugday unu (kepekli un)
3 kahve fincani normal beyaz un
1 kahve fincani nisasta
1 kahve fincani sivi yag
1 paket kabartma tozu
1 yemek kasigi ratafià (veya herhangi bir meyve likoru)
3-4 yemek kasigi yaban mersini marmelati (muffinlerin icine azicik koymak icin)

Uzerine:
5 yemek kasigi nutella
3 yemek kasigi sut

Suslemek icin:
25-30 gr. findikli bitter cikolata rendesi

Nutellali Cilek icin:
muhtesem goruntulu cilekler
muffinlerin uzeri icin hazirlanan yukaridaki nutellali tarif

YAPILISI
  • Yumurta + sekeri iyice kopurterek karistiridiktan sonra siviyag + yogurt ile cirpin.
  • Esmer un + normal un + nisasta + kabartma tozu + ratafià (meyve likoru)nu ilave edip homojen bir hamur haline gelene kadar YAVASCA (mikser kullanmadan) karistirin.
  • Muffin kaplarinin 1/4'ne bu hamurdan koyduktan sonra hamurun ortasina minik bir tatli kasigi ile her bir muffin kabina yaban mersinli marmelattan koyun, daha sonra muffin kaplarinin YARISINA KADAR (pisme sirasinda kabaracagi icin muffin kaplarini hamurla doldurmayin) kalan hamuru paylastirip 180 derecelik onceden isitilmis firinda 15 dakika kadar kontrollu bir sekilde pisirin.
  • Sos icin; nutella + sutu ocakta kisik ateste surekli karistirarak kivamli bir sos haline getirin.
  • Servis icin; cilekleri yikayip kuruttuktan sonra bu nutellali sosa yarisina kadar batirip servis tabagina alin.
  • Muffinlerin uzerine kalan nutellali sosu dokup, cikolata rendesiyle susleyip sevdiklerinizle paylasabilirsiniz.
AFIYET OLSUN
BUON APPETITO


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails