22 Mart 2012 Perşembe

Domates Soslu Patlicanli Makarna “Fusilli alla Norma”


Spinoza'nin kedileri Roma'da yasamaya basladigindan beri, 
soslu makarna pisirme konusunda iyice uzmanlasmaya basladilar. 
Makarna, Italyanlar icin vazgecilmez bir lezzet.
Genellikle herhangi bir restorana gittiginiz zaman sececeginiz 
PRIMO PIATTO (ilk tabak), 
mantarlarla (Tartufo, Porcini v.b.), sebzelerle veya deniz urunleriyle hazirlanmis 
binbir cesit makarna tabagidir. 
Her restoran menusunde cesit cesit makarna listesini gormeniz mumkundur.

Tipik Katanya Mutfagi (Cucina di Catania)na ait olan bu tarifi SPAGHETTI veya PENNE formlarindaki makarnalarla da deneyebilirsiniz.

Spaghetti ve Penne formundaki makarna cesitleri

 
Iste bu guzel, gunesli bahar gunlerinde PRIMO PIATTO olarak sevdiklerinize hazirlayabileceginiz bir 
ITALYAN MAKARNA TARIFI daha;

Patlicanli, Domates Soslu Burgu Makarna (iki kisilik)
FUSILLI ALLA NORMA” (per due)


200 gr burgu (fusilli) makarna
2 orta boy patlican
1 kucuk sogan
1 dis sarimsak
3-4 domates rendesi
Zeytinyagi
4 yemek kasigi tuzlu peynir rendesi (Ricotta Salata Stagionata)
tuz, karabiber

YAPILISI
  • 30 dk oncesinde, patlicanlari pijamali (cizgili) olarak soyup kup-kup dogradiktan sonra, bol tuzla ovalayip suyunun suzulmesi icin bir suzguye koyun. 
    Arada patlicanlari alt-ust edin.
  • Bu arada, kucuk bir tencere icine 3-4 yemek kasigi zeytinyagi + ince kiyilmis sogan + ince kiyilmis sarimsagi hafifce yakmadan kavurup, domates rendesini ve bir fiske tuz ilave edip 10 dakika kadar agir ateste, arada karistirarak kaynatin.
  • Ayri derin bir tencerede makarna icin hazirladiginiz bol suyu kaynatmaya baslayin.
  • O arada tuzlu patlicanlari bol su ile iyice yikayip tuzlarindan arindirip, sularini iyice suzdukten sonra bir havlu pecete yardimi ile kurulayip, bol zeytinyaginda kizartin.
  • Kaynayan bol makarna suyuna makarnalarinizi atip bir tatli kasigi iri tuz (kayatuzu) ilave ederek makarna paketi uzerinde yazan AL DENTE suresi kadar pisirin.
  • Makarnanin pisme suresi tamamlandiginda suyunu suzun ve patlicanlarla domates sosunu makarnaya ekleyip iyice karistirin.
  • Iste simdi patlicanli domates soslu makarnanizin uzerine onceden hazirladiginiz tuzlu peynir rendesini de ekleyerek sevdiklerinize servis edebilirsiniz.
!!! AFIYET OLSUN !!!
 !!! BUON APPETITO !!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails