28 Mart 2012 Çarşamba

Sebzeli Soya Soslu Cin Boregi "Involtini Primavera"


Spinoza'nin kedileri bu ilkbahara Cin Mutfagindan tariflerle merhaba demeyi tercih ediyorlar. 
Dun aksam yedikleri zencefilli, korili ilkbahar noddles'lari sonrasinda Cin boregi yapmaya karar verdiler.

Evde pisen hersey gibi sebzeli, soya soslu ilkbahar borekleri 
(spring rolls) de inanilmaz lezzetli oldular; 
Spinoza'nin minik kedileri, minik patilerini yediler!


Iste tarif
Cin Boregi (14-15 adet)
Involtini Primavera (per 14-15 involtini)
1/3 kucuk lahana
3 havuc
1 buyuk pirasa
3-4 yemek kasigi soya sosu
2 yemek kasigi aycicek yagi
WOK tava
14-15 pirinc unu yufkasi


Yapilisi
  • Lahana + pirasa + havucu julyen biciminde (ince uzun) dograyin.
  • WOK tavanizaa 2 yemek kasigi yagi yakmadan kizdirdiktan sonra once havuc, sonra lahana, en son pirasalari ekleyerek, surekli karistirarak pismelerini, yumusamalarini saglayin.
  • Pisme sirasinda soya sosundan ilave ederek sebzeleri sosla tatlandirin. Soya sosu koydugunuz icin tuz ilave etmenize gerek yok.
  • Iyice yumusayan, soya sosu ile tatlanan sebzeleri WOK tavasindan bir cam kaba alip sogumalarini bekleyin.
  • Soguyan sebzeleri, ilik su ile islatip yumusattiginiz pirinc unuyla hazirlanmis, Cin boregine has yufkalari bu sebze karisimi ile doldurup, firinda 5-8 dakika kadar pisirin.
Ozel Not I
Pirinc unuyla hazirlanmis Cin Mutfagina ait olan bu yufkalar, 
gullac yufkalari gibi seffaf ve kirilgan. 
Bu sebeple Cin boreklerinizi, sigara boregi gibi sarmadan once, yufkalari ilik su ile iyice islatip yumusatmak gerekiyor, 
aksi taktirde sarma sirasinda kirilirlar.
Ozel Not II
Cin borekleri genellikle bol yagda kizartilarak servis edilirler. Orijinal tarif kizartmadir. 
Ancak Spinoza'nin kedileri saglikli beslenmeyi tercih ettikleri icin hazirladiklari borekleri firinda cok kisa bir sure pisirdiler. Pirinc unlu yufkalar, firinda pisme sirasinda seffaf renklerini degistirmiyorlar. 
O yuzden bir catal yardimiyla hafifce dokunarak pisip pismediklerini kontrol edebilirsiniz. Sayet yufkalar sertlesmisse, pismis demektir. 
Asagida tarifi verilen hafif eksi, hafif tatli salsaya 
kitir Cin Boreklerinizi batirarak afiyetle sevdiklerinizle paylasabilirsiniz.

Cin boregi icin Salsa Agrodolce

60 gr. Domates rendesi (kabuklarindan ve cekirdeklerinden ayiklanmis)
200 gr. Su
120 gr. Uzum sirkesi
90 gr esmer seker
1 yemek kasigi misir nisastasi

Yapilisi
Tum malzemeleri kucuk bir tencere icinde karistirin. Dusuk ateste ocakta surekli karistirarak 10-15 dakika kaynattiktan sonra sogumaya birakin. Buzdolabinda iyice soguduktan sonra hazirladiginiz sebzeli, cin borekleri ile servis edebilirsiniz.


2 yorum:

  1. Türkiye'de pirinç unu yufkası bulunur mu acaba hiç bir fikrim yok :S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,
      Canim Turkiyem'de dunya mutfaklarina ait pekcok seyi kolaylikla bulmak mumkun aslinda. Bu "pirinc unu yufkasi"ni da uzakdogu mutfaklarina has yiyecek ve urun satan yerlerde kolaylikla bulabileceginizi tahmin ediyorum. Sayet bulamazsaniz ayni tarifi bizim "Turk Yufkalari" ile de deneyebilirsiniz. Ama o zaman firinda pisme suresini biraz daha arttirmanizda fayda var; cunku bizim yufkalarimiz pirinc yufkasina nazaran daha kalin. Sevgiler

      Sil

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails