3 Şubat 2012 Cuma

Kuru Incirli, Kestane Sekerli, Tarcinli, Balli, Karabugdayli Kek "Torta ai Fichi Secchi, Marron Glasè, Cannella e Miele con Grano Saraceno"


Canim Turkiyem ve Guzel Italyam her yer cok soguk. 
Kar yagmayan yerlere bile karlar yagiyor simdi. 
Bugun ve yarin Roma'da da "kar tatili"
Isin komik yani Roma'da kar yok! 

Ogrenciler icin karin varligi degil; 
okullarin kapali olmasi muhim zaten.

Yine de Roma da son derece soguk, gri ve yagmurlu.
Ama Spinoza'nin kedilerini mutlu gormek icin 
evdeki lezzetli kekler yeter. 
Spinoza, bu kez tamamen kis mevsimine ozel, 
bir KIS KEKI yapti.

Kuru Incirli, Kestane Sekerli, Tarcinli, Balli, Karabugdayli Kek 
"Torta ai Fichi Secchi, Marron Glasè, Cannella e Miele con Grano Saraceno"


Spinoza'nin kedilerinden biri 
EGENIN INCISI IZMIR'den. 
Bu yuzden INCIRi cok seviyor. 
Kedilerin anneannesi de bu kis yemeleri icin 
gectigimiz yaz gunesi altinda, 
agaclarindan topladigi taze incirleri kuruttu 
ve 
kis mevsimine hazir etti.

Iste Spinoza da Abruzzo'nun sicak gunesinde kurutulmus 
o kuru incirlerle, 
minik kedileri icin 
Kuru Incirli, Kestane Sekerli, Tarcinli, Balli Kek hazirladi. 
Icine yine kedilerin cok sevdigi bir suru 
KESTANE SEKERI de koydu. 

Kuru Incirli, Kestane Sekerli, Tarcinli, Balli, Karabugdayli Kek 
"Torta ai Fichi Secchi, Marron Glasè, Cannella e Miele con Grano Saraceno"

Iste bu OZEL KIS KEKInin Tarifi

Kuru Incirli, Kestane Sekerli, Tarcinli, Balli, Karabugdayli Kek 
"Torta ai Fichi Secchi, Marron Glasè, Cannella e Miele con Grano Saraceno"

6-7 adet kuru incir
200 gr. kestane sekeri
1 su bardagi kestane unu
1/2 su bardagi karabugday
1 su bardagi beyaz normal un
2 yumurta
1/3 su bardagi esmer seker
2 yemek kasigi akasya bali
1/2 su bardagi sivi yag
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardagi sut
1 tatli kasigi tarcin

YAPILISI
  • Kek yapimina baslamadan 10-15 dk once kuru incirleri 3-5 dakika kadar suda kaynatip yumusamalarini saglayin. Soguduktan sonra kestane sekerleriyle birlikte kupkup dograyin.

  • Yumurta + esmer seker +  bal ucunu birden karistirin.

  • Bu karisima sivi yag + sut + karabugday + kestane unu + normal beyaz un + tarcin + kabartma tozunu ilave edin.

  • En son hafif kati olan bu hamura kupkup dogradiginiz kuru incirleri ve kestane sekerlerini karistirin.

  • Kek kalibinizi erimis azicik tereyagi ve karabugday unu ile unladiktan sonra hamurunuzu kaliba dokup 180 derecelik onceden isitilmis firinda 20-25 dakika kontrollu sekilde pisirin.
!!!!AFIYET OLSUN!!!!
!!!!BUON APPETITO!!!!


2 yorum:

  1. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Kış keki harika görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. cok tesekkurler Armina, gunesli gunler!

    YanıtlaSil

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails