2 Şubat 2012 Perşembe

Galeta Unlu Peynirli Maydanozlu Kar Toplari "Palle di Neve al Pangrattato, Prezzemolo e Formaggio"


Disarida kar yagarken sicacik evinizde 
pencerenin kenarinda oturup 
o "beyaz manzara"nin tadini cikarabiliyorsaniz 
dunyanin en sansli insani sizsiniz! 
Spinoza'nin Kedileri de cok sansli.

Henuz Roma'ya kar yagmadi ama cok soguk! 
Yine de, kar yagmasa bile Spinoza bunun da bir caresini buldu 
ve 
minik kedilerin minik patileriyle oynayabilecekleri 
kartoplari hazirladi; 
ustelik bu kartoplari cok lezzetli!

Galeta Unlu Peynirli Maydanozlu Kar Toplari
"Palle di Neve al Pangrattato, Prezzemolo e Formaggio"

Bu 
GALETA UNLU 
SIRKELI PEYNIRLI MAYDANOZLU POGACALAR  
icin gereken malzemeler soyle:

Galeta Unlu Peynirli Maydanozlu Kar Toplari
"Palle di Neve al Pangrattato, Prezzemolo e Formaggio"

2 kahve fincani yogurt
1,5 kahve fincani siviyag
2 yumurta
2 tatli kasigi sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatli kasigi tuz
Aldigi kadar un

Ic Malzemesi:
300 gr ricotta (tuzsuz lor peyniri kullanabilirsiniz)
1/2 demet maydanoz
Tuz
Karabiber

Hamurun Uzeri Icin:
3 yemek kasigi Galeta Unu

Galeta Unlu Peynirli Maydanozlu Kar Toplari
"Palle di Neve al Pangrattato, Prezzemolo e Formaggio"
 
YAPILISI
  • Oda sicakligindaki yogurdu yumurta + siviyag + sirkeyi parmaklarinizla homojen bir karisim elde edene kadar karistirin.

  • Un + kabartma tozu + tuzu ekleyerek kivamli yumusak bir hamur elde ettikten sonra Galeta Unlu Peynirli Maydanozlu Pogacalariniza yuvarlak sekiller verebilirsiniz.

  • Yuvarlak Pogacalar hazirlamadan once hamurunuzu "ic malzemeleri" hazirlayana kadar 5 dakika da olsa dinlendirmeye birakin.

  • Bu arada tum ic malzemeleri karistirin.
  • Avuc icinizde ceviz buyuklugunde aldiginiz bir parca hamuru yuvarlak olarak acin.

  • Elinize yapisiyorsa, elinizi unlayarak bu islemi kolaylikla gerceklestirebilirsiniz.

  • Parmaklarinizla avuc icinizden az buyuk actiginiz hamura ic malzemeden bir miktar koyduktan sonra bohca haline getirip yine avuc icinizde hafifce hamuru yuvarlayarak top haline getirin.

  • Top haline gelen hamurunuzu GALETA UNU'na bulayip tepsiye yerlestirin. 

  • 180 derecelik onceden isitilmis firinda 15-20 dakika kadar kontrollu bir sekilde pisirin.
!!!!AFIYET OLSUN!!!!
!!!!BUON APPETITO!!!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails