25 Ağustos 2011 Perşembe

Tava'da Mucver Tarifi "Il polpette di zucchine con aneto "


Bu blogta Turk-Italyan mutfaklarina ait tarifleri bulmaniz mumkun. 
Cunku Spinoza'nin kedileri bu iki mutfagin lezzetlerine bayiliyorlar.

Onlardan biri bu kez bir Turk lezzeti:  
"Mucver"



Mucver genellikle bol yagda kizartilarak yapilir ancak Spinoza ve kediler daha saglikli bir yontem ile yine ayni lezzeti yakalamanin bir yolunu buldular.

Spinoza'nin Kedileri, tavada, 3-5 yemek kasigi extra vergin zeytinyagi ile pisirdikleri mucverleri, kolestrolu yuksek olan kizartma yiyemeyenler icin de tavsiye ediyorlar.


Iste Tarif

Tavada Zeytinyagi ile Pisen Mucver Tarifi (iki kisilik)
"Il polpette di zucchine (per 2)

2 kabak
1 havuc
2 yumurta
1-2 orta boy taze sogan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
tuz, karabiber
3-5 yemek kasigi zeytinyagi
un
kabartma tozu


YAPILISI
  • Kabak + havucu derin bir kaba rendeledikten sonra, soganlari ince dilimleyip karisima ekleyin.
  • Ince ince maydanoz ve dereotunu da dograyip karisima ekleyin.
  • Yumurta + tuz + karabiber + kabartma tozunu da karistirdiktan sonra suyunu cektirene kadar un ilavesi ile cok kati olmayan bir karisim hazirlayin.
  • Tavaya koydugunuz 3-5 yemek kasigi zeytinyagini iyice kizdirdiktan sonra, bir buyuk yemek kasigi ile karisimdan alip, tavaya koyun.
  • Kontrollu bir sekilde, altli ustlu pisirin.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails