31 Ağustos 2011 Çarşamba

Badem Sutlu Buzlu Kahve "IL CAFFE IN GHIACCIO CON LATTE DI MANDORLA"

Italya hala cok sicak. 
Ozellikle su gunlerde, agustos-eylul aylarinda 
Guney Italya, Puglia bolgesine yolunuz duserse 
bir bara girip soluklanmak istediginizde size eslik edecek en guzel alkolsuz icecek
Badem Sutlu Buzlu Kahve 
(Il Caffè in ghiaccio con latte di mandorla
olsa gerek.



Bu tipik Salentino icecegini 
Spinoza'nin Kedilerinin sevgili arkadaslari Gianna'nin fotograflari 
ve 
Marcella'nin anlatimi ile yayinliyoruz. 

 Spinoza'nin Kedilerinin sevgili arkadaslari Gianna ve Marcella

Gianna, Spinoza'nin kedileri icin Guney Italya'da, 
Puglia Bolgesin'deki bir kafeden bu tarifi aldi.
***

Bir kucuk uyari !!!
Badem ve kahve sevenler icin muhtesem serinlikteki bu lezzeti 
ne yazik ki Roma'daki, Kuzey ve Orta Italya'daki barlarda 
bulmak zor.
Ancak Turkiye'ye donmeden once bir markete ugrayip bir sise "Latte di Mandorla" veya "Orzata" surubu satin alabilir, 
daha sonra da evinizde ozel misafirleriniz icin bu orijinal Italyan icecegini hazirlayabilirsiniz.
 * * *
Gianna'ya ve Marcella'ya 
bu tarifi Spinoza'nin kedileriyle paylastigi icin cok tesekkurler!

Badem Sutlu Buzlu Kahve (3 kisilik)
"Il caffè in ghiaccio con latte di mandorla" (per 3)

3/4 su bardagi badem sutu*
Kup buzlar
3 fincan expresso

*Not: Badem Sutu (It. "Orzata" veya "Latte di Mandorla")nin hazirlanisi tarifin sonunda kisaca verilmistir.
Hazirlanisi
  • 3 su bardagini oncelikle yarisini gececek sekilde buz ile doldurun.
 
  • Her bir su bardagina 1/3 badem sutu ilave edin.
 
  • Ardindan sicak olarak her bir su bardagina birer fincan sicak expresso ekleyin.
  
  • Son olarak bir kasik yardimiyla bardaktaki buz, badem sutu ve sicak expressoyu karistirip servis edin. 
 

 Sagliginiza!
Salute!

*Badem Sutunun Hazirlanisi

Italya'da Badem Sutu'nu barlarda ve super marketlerde bulmak mumkun. 
Sayet Italya'da iseniz Badem Sutlu Buzlu Kahve tarifi icin hazir bir Badem Sutu kullanabilirsiniz.

Ancak Turkiye'de Badem Sutu'nu kolaylikla bulmak sanirim pek mumkun degil. 
O halde iste Badem Sutu'nun hazirlanisi ile ilgili detayli tarif:
  • Dis kabuklari ve icteki kahverengi kabuklari ayiklanan bademleri "et kiyma makinesi"nden iyice ezilmeleri icin gecirin.

  • Ince kiyilmis bademleri temiz bir bez torbaya doldurduktan sonra bademlerin uzerine bir miktar sicak su gezdirip, icinden sicak su gecen bademleri avuclarinizla guclu bir sekilde bir kap icersine sıkın. 

  • Suyu cikarilan bademlere cok az seker ilave ederek sogumaya birakin. Uzun sure muhafaza etmek icin surup haline getirilmesi, bol seker ile kaynatilmasi gerek. Spinoza'nin kedileri Badem Sutu'nu hazirladiktan sonra taze taze tuketmenizi tavsiye eder.
  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails