19 Ocak 2015 Pazartesi

Defne Yaprakli ve Defne Tohumu Aromali Taze Zeytinyagi / Olio Extravergine di Oliva Fresco Aromatizzato con Foglie e Bacche di Alloro


Antik donemden bu yana, zafer, baris ve koruma sembolu olan defne, cagimizda da gittikce onemini yeniden kazanmakta ve gerek aromatik lezzetinin cazibesi gerekse pek cok rahatsizligin alternatif tedavisindeki rolu ile gundelik hayatimizda sofralarimizda bas koseye oturmasini diledigim bir sifali bitkidir.

Defne 
Latince: Laurus Nobilis

Taze defne yapraklari A, B ve C vitamini, folikasit icermektedir. Mineral tuzlar, potasyum, bakir, kalsiyum, magnez, demir, selenyum, cinko ve magnezyum acisindan da zengin olan defne yapraklari, ozellikle icerigindeki potasyum miktari sayesinde kan basincini kontrol etmekte, demir ile ise kandaki alyuvar uretimine yardimci olmaktadir.

Defne yapraklari icerigindeki demir bilesenleri ile kandaki alyuvar uretimine yardimci olmaktadir.
Le foglie di alloro contengono ferro e Il ferro è necessario per la produzione dei globuli rossi.

Defne yapraklariyla demlenmis taze sizma zeytinyagi
Olio extravergine di oliva fresco aromatizziato con le foglie e bacche di Alloro

Bir defne lezzeti tavsiyesi de, Spinoza'nin Kedilerine zaman zaman SIFALI BITKILER VE BAHARATLAR konusunda, hem tecrubeleri hem de tarifleri ile katki saglayacak olan Izmirli eski aktarlardan cok sevgili Ülkü Su Işık'tan geldi:

10-15 gun boyunca goz karari sayida defne yapragini sizma zeytinyagi icerisinde beklettikten sonra, bu defne yapraklariyla demlenmis yagi, kahvaltinizda beyaz peynirinizin uzerine gezdirerek sabahin erken saatlerini defnenin hem tadi hem de kokusu ile paylasabilirsiniz. 

Su'nun tarifine ben 2-3 adet de defne tohumu ekledim. Simdi sira taze sizma zeytinyaginin demlenmesine ve tipki Su gibi bu yagi, kahvaltida kizarmis, ev yapimi ekmek dilimlerimiz ve bergamut aromali cayimiz esliginde tatmak olacak.


AFIYET OLSUN
BUON APPETITO


(Bu konu ile ilgili yukaridaki bilimsel bilgilerin orijinaline greenme.it sitesinden ulasabilirsiniz. )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails