18 Ekim 2014 Cumartesi

Defne Likoru "Liquore di Laurio"


Yunan tanrilarindan Apollon'un ilk aski su perisi Defne'nin hikayesini duymayan yoktur. Ask tanrisi Eros'un kahpe oyununa gelir yuce tanri. Eros, biri altin digeri kursun uclu iki ok yapar. Altin uclu ok Apollon'u hedef alir ve gordugu ilk guzel Defne'ye sonsuza dek surecek bir askla tutulur.

                                               
 Defne Likoru "Liquore di Laurio"

Kursun uclu okun hedefi ise olanlardan habersiz, masum Defne'dir. Ok, Defne'ye isabet ettiginde yuregi Apollon'un bitimsiz askina karsi tamamen muhurlenir ve iste tarihin "ilk ask acisi" diyebilecegimiz Apollon ve Defne'nin acikli hikayesi baslar.

Apollon ve Defne ile Defne Likorunun Tarifi
"Apollon e Dafne con Liquore di Laurio"

Sadete gelelim, zira Defne Likoru icin epey zamana ihtiyacimiz var. Nihayetinde Defne, Apollon'un israrli askindan kacabilmek icin babacigindan yardim ister ve babasi Defne'yi tohumlari ve yapraklari her derde deva defne agacina donusturur.

Ve simdilerde bu guzel su perisinin bedeni defne agaci olarak romatizmal hastaliklardan istemsiz kas hareketlerinin tedavisine, mide problemlerinden egzemaya kadar pek cok rahatsizliga sifa dagitmaktadir. (Detayli bilgi icin lutfen buraya tiklayiniz.)

Defne tohumlariyla hazirlanmis yeni filtrelenmis defne likoru 
"Liquore di Laurio appena filtrato"

Defne tohumlari ile likor yapimini merak edenler icin sabirla uygulanacak bir tarifi sizlerle paylasmak istiyorum. Bu sabah filtreleme islemini bitiren Spinoza, likoru tatmak icin gereken 4 ay bekleme safhasina gecti.

Iste tarif:
DEFNE LIKORU TARIFI 
"LIQUORE DI LAURIO"
- Defne tohumlari ile yapilan bir likordur -

200 gr defne tohumu
350 gr seker (Spinoza esmer seker kullandi)
350 gr su
400 gr 95° alkol

Bu tarif ile yaklasik 1 litre defne likoru elde ediliyor.

 1 ayin sonunda filtrelenip siselenmis Defne Likoru
"Liquore di Laurio filtrato e imbottigliato dopo 1 mese"


Filtreleme sonrasi hunide kalan Defne Tohumlari
"Bacche di Lauro rimaste dopo la filtrazione"


Hazirlik Asamasinda Neler Gerek?

Mutfak Terazisi
Kapagi iyi kapanan 2 litrelik bir cam kavanoz (icindeki sivi hava almamali)
Suzgec
Huni
Incecik filtrelemek icin filtre kagidi veya bir tul parcasi
1 litrelik kapakli bir sise


YAPILISI
  • Kaynattiginiz suda sekeri iyice eritin.
  • Soguttugunuz sekerli suyu yaklasik 2 litrelik bir kavanoza defne tohumu + alkolu ekleyip hava almayacak sekilde kapagini kapatip 1 ay boyunca oda sicakliginda ve los bir ortamda bekletin.
  • 1 aylik bekleme suresince zaman zaman kavanozun icindeki siviyi hafifce calkalayin.
  • Sure tamamlandiktan sonra siviyi huni + suzgec + filtre kagidi (tul parcasi) ile suzun.
  • Siseleyip kapagini kapatin.
  • Likoru 4 ay boyunca dinlenmeye ve olgunlasmaya birakin.
  • Dort ayin sonunda sevdiklerinizle yemek sonrasi keyifle icebilirsiniz.
SAGLIGINIZA
SALUTE




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails