17 Aralık 2013 Salı

Nohutlu, Balkabakli, Biberiyeli, Adacayli,, Defneli Kis Cagrisi "La Chiamata Invernale con Ceci, Zucca, Rosmarino, Salvia e Alloro"


Tarifin ismi uzun bir kis cagrisi. 
Bu tarif icindeki kis aromalariyla sizi sicak evinizin mutlulugunu ve huzurunu bir kez daha hissettirecek.

Turkiye'de genellikle adacayini cay olarak tuketiriz. Bu kez bu tarif icin bir kac adet kuru adacayi yapragi da kullanmalisiniz. 

Nohutlu, Balkabakli, Biberiyeli, Adacayli,, Defneli Kis Cagrisi 
"La Chiamata Invernale con Ceci, Zucca, Rosmarino, Salvia e Alloro"

Tarif Abruzzo bolgesinde bir agriturismoya ait; AgriPietraantica
Tarifin orijinali bugday ile pek de sulu olmayan bir corba.

Nohutlu, Balkabakli, Biberiyeli, Adacayli,, Defneli Bugday Yemegi
"Farro con Ceci, Zucca, Rosmarino, Salvia e Alloro"


Spinoza, hem tarifin orijinalini denedi, hem de ayni tarifi bu kez bugday yerine makarna ile yapti. 

Siz de isterseniz bugday haslayip tarifi uygulayabilir veya bugday yerine eriste kullanarak ayni tarifi hazirlayip sevdiklerinizle paylasabilirsiniz.
Kis mevsiminin aromatik kokularini ve nohutu seviyorsaniz, icinizi isitacak en guzel tarifi buldunuz demektir!

Iste tarif:

Nohutlu, Balkabakli, Biberiyeli, Adacayli,, Defneli Kis Cagrisi 
"La Chiamata Invernale con Ceci, Zucca, Rosmarino, Salvia e Alloro"

250 gr. bugday
100 gr. haslanmis nohut
1 orta boy sogan
1 kg. balkabagi
Zeytinyagi
Defne yapragi, biberiye, adacayi
Tuz, karabiber
2 bardak sebze suyu (sogan+havuc+kereviz yapragi) veya sebze bulyon da kullanabilirsiniz

Yapilisi
  • Bugdayi bol suda haslayin. Haslama sirasinda biraz tuz ilave edin. Yukaridaki fotografta Spinoza ayni tarifi makarna ile uyguladi. Siz de bugday yerine eriste kullanmak istiyorsaniz, eristeyi ayri bir tencerede cok yumusatmadan haslayin, daha sonra asagidaki karisima ekleyin.
    • Bugdayi haslarken, bir baska tencereye zeytinyagi + ince dogranmis sogan + kucuk kupler halinde kestiginiz balkabaklarini orta ateste balkabaklari yumusayincaya kadar pisirin. Tuz, biberiye, adacayi, defne yapragi ve biraz da karabiber ilave edin.
    • Pisme sirasinda balkabaklari suyunu cekerse, sebze suyundan ilave edin, robottan gecirip krema yapin. (Defne yapragi ve adacayi yapraklarini sayet cok buyuklerse robottan gecirmeden once ayirin.)
    • Haslanmis nohut + pismis bugdayi balkabakli kremaya ekleyip, kivamini ayarlayabilir ve sicak olarak sevdiklerinize servis yapabilirsiniz.
    !!! AFIYET OLSUN !!!!
    !!!! BUON APPETITO !!!

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

    Sevgiler!

    Spinoza'nin kedileri

    LinkWithin

    Related Posts with Thumbnails