23 Mayıs 2012 Çarşamba

After Eight Keki "Torta After Eight"


Doga deyince akla renkli ciceklerden once "yemyesil" agaclar, daglar, tarlalar gelir; 
doga deyince bazen mavi de gelir akla, ucsuz bucaksiz deniz...
Dogayla basbasa kalindiginda iste o yesil ve mavi ferahlatir sizi, keyfiniz yerine gelir hemen...

"Keyif"in rengi yesildir aslinda. 
Kokusu da naneye benzer.

After Eight Keki 
"Torta After Eight" 
Spinoza'nin kedileri keyiflerinin tadini bu kez yesil renkli, nane lezzetli, hindistan cevizli, cikolata kapli, badem suslu 
AFTER EIGHT* KEKI ile cikariyorlar.

Iste tarif:

AFTER EIGHT*: Bitter cikolata kapli ince naneler. Ingiliz cikolatasidir. Naneleri Nestlè tarafindan uretilmektedir. Yilda 1 milyar kadar uretilen AFTER EIGHT cikolatasi Avrupa'da ve Kuzey Amerika'da da satiliyor. Orijinalinde sut icermeyen bitter cikolata ile yapilan AFTER EIGHT, 2007 yilindan itibaren Nestlè tarafindan tereyag eklenerek uretilmeye baslanmistir.
YESIL RENKLI, NANELI, HINDISTAN CEVIZLI, 
CIKOLATA KAPLI, BADEM SUSLU  AFTER EIGHT KEKI
"TORTA AFTER EIGHT CON FARINA DI COCCO"

3 yumurta
3/4 su bardagi yogurt
1 paket kabartma tozu
3/4 su bardagi hindistan cevizi
2-2,5 su bardagi normal un
3/4 su bardagi esmer seker
3/4 su bardagi nane surubu*
3/4 su bardagi siviyag

Uzeri icin:
3/4 su bardagi iri badem
100-150 gr. bitter cikolata
Bir miktar hindistan cevizi

After Eight Keki 
"Torta After Eight" 

YAPILISI
  • Derince bir kaba yumurta sarilari + sekeri iyice (3-4 dakika) cirpin.
  • Ayri bir kap icinde yumurta aklarini kopurterek (4-5 dakika) cirptiktan sonra yumurta aklarini, sekerli karisima ilave edip, yavas hareketlerle (kopuren aklarin sonmemesine dikkat ederek) hindistan cevizi + normal un + nane surubunu karistirin.
  • Karisima yogurt + siviyag + kabartma tozunu da ilave edip yavas hareketlerle bir tahta kasigi yardimiyla homojen yesil bir kek hamuru elde ettikten sonra, yaglanmis ve unlanmis kek kalibiniza dokup 180 °C'lik onceden isitilmis firinda yaklasik 30 dakika, kontrollu bir sekilde pisirin.
  • Pisen kekinizi firindan alip 2 saat sogumaya birakin.
  •  Cikolatalari, iri iri kirip bir kap icinde bagnomaria metodu ile erittikten sonra kekinizi bu erimis cikolata ile kaplayin. 
  • Bademleri de cikolataya bulayip kekin uzerini susleyin.
  • Son olarak, cikolata sosu uzerine hisdistan cevizi serpttikten sonra sevdiklerinizle sutlu kahve esliginde veya bir bardak cay ile afiyetle paylasabilirsiniz.
After Eight Keki 
"Torta After Eight" 
NOT: Sayet, evinizde taze nane var ise, kek icine bu taze nane yapraklarindan koyabilirsiniz. Kekinizi 1-2 taze nane yapragiyla daha dekoratif bir sunum ile servis edebilirsiniz.

Italya'da nane surubu olarak bu markayi kullandim. Ancak nane surubunu evde kendiniz de yapabilirsiniz.  

 Italyan marka FABBRI Hazir Nane Surubu.

Evde Nane Surubu Yapimi icin gereken malzemeler:
100 gr. nane yapragi
250 gr. su
1/2 kg. seker 

Nane Surubunun Yapilisi 

 - Nane yapraklarini iyice yikayip kuruttuktan sonra sekerin yarisi ile tum yapraklari blender'dan gecirip bu karisimi 1 saat kadar dinlendirin. Boylece nanenin ozu, seker ile iyice karisacaktir.

-Bir tencereye kalan seker ve su ile bu karisimi yaklasik 20 dakika kadar karistirarak kaynatin.

-Biraz ilindiktan sonra (cok sogumasini beklemeden) bir tul veya ince elekten gecirip, icinde hicbir nane partikulu kalmamasina ozen gostererek iyice suzun.

-Soguduktan sonra bir siseye koyarak Nane Surubunu buzdolabinda yaklasik 1 ay muhafaza edebilirsiniz.

-Nane surubunuzu, sicak gunlerde, soguk su ile sulandirarak nane aromali su olarak icebilirsiniz.

-Son derece serinletici ve ferahlik veren bu lezzeti denemenizi tavsiye ediyorum. 

AFIYET OLSUN
BUON APPETITO



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails