26 Kasım 2011 Cumartesi

Hindistan Cevizli Kurabiye "Biscotti al Cocco"


Spinoza'nin evi hic misafirsiz ve kedisiz kalmaz.
Iste sirf bu yuzden tatli evin tatli mutfaginda, 
hep tatli ve lezzetli dumanlar tuter. 

Hindistan Cevizli Kurabiye
"Biscotti al Cocco"

Sabah uyanan kedilerin uykulu gozlerini Spinoza
onlar icin hazirladigi en lezzetli kurabiyeleri ve kekleri ile acar.
Her sabah erkenden pencereye gelen ballerina bianca icin de Spinoza'nin tarifleri vazgecilmezdir.

Bu pazar sabahi icin, haftanin her gununden biraz daha gec uyanan pisilere ozel, Spinoza iste bu tarifi hazirladi;

Hindistan Cevizli Kurabiyeler... 
Elbette kucuk ballerina bianca da bu kurabiye kiriklari ile yarin ki pazar kahvaltisini yapacak.
Spinoza'nin kedileri ve ballerina bianca minik karinlarini Spinoza'nin lezzetli tarifleri ile doyururken, 
Spinoza da elindeki fotograf kitabinin keyfini bu kurabiyelerin eslik ettigi espressosu ile cikariyor...


Spinoza'nin keyfi: Hindistan Cevizli Kurabiye ve Espresso
Il piacere di Spinoza: Biscotti al Cocco e Espresso

Hindistan Cevizli Kurabiyeler
"Biscotti al Cocco"

200 gr yumusamis margarin
3 ve ya 3,5 su bardagi un (hamurun kivamina bagli)
2 yumurta
7 yemek kasigi pudra sekeri
4 yemek kasigi hindistan cevizi (hamur icine)
3-4 yemek kasigi hindistan cevizi (kurabiyelerin uzerine)
Kabartma tozu
Vanilya

Hindistan Cevizli Kurabiye
"Biscotti al Cocco"

YAPILISI
  • Oda sicakligindaki yumusak margarin + 2 yumurta sarisi ve diger tum malzemeleri hep beraber karistirarak elinize yapismayan bir hamur yaptiktan sonra;
  • Hamurdan ceviz buyuklugunde minik parcalar alip avuc icinizle yuvarlak sekiller verin.
  • Bu yuvarlak hamurlarin uzerini once yumurta beyazina, daha sonra hindistan cevizine bandirip tepsiye mesafeli olarak dizdikten sonra 180 derecelik firinda 10-15 dakika kontrollu bir sekilde pisiriniz.
  • Kurabiyeler, soguduktan sonra sevdiklerinizle paylasmaniz icin hazir.


AFIYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails