17 Nisan 2010 Cumartesi

Spinoza'nin Kedileri UFO'ya bindi!!!! "i Gatti di Spinoza sono Saliti sui DISCHI VOLANTI !!!!"



Dun, Spinoza'nin Kedileri aksam gunesinde Spinoza ile birlikte uzun bir yuruyuse cikti. Yuruyus sirasinda bahar gunlerinde uyanan tabiatin taze bahar kokusunu takibe koyuldular. 
O taze bahar kokulari icinde dereotuna rastladilar. Roma'da dereotu hemen hemen hic kullanilmiyor. Burada dereotunun kok kismini yiyorlar. Koku de dereotu gibi aromatik; salata icin kullaniliyor; cok lezzetli, sulu, kutur kutur bir sebze. Ismi: FINOCCHIO (okunusu: finokyo). Aslinda biz Finocchio'yu REZENE olarak tohumlarini çay olarak iciyoruz.

 

Kediler, dereotunu gorunce cok sevindiler; evde pisirecekleri yemeklere eklemek icin bir iki dal topladilar.

Ve bugun, aciktiklarinda kendilerine UFO bicimli makarna ile dereotlu peynirli, taze minik domatesli bir ogle yemegi hazirladilar.


Beyaz, kirmizi ve yesil.... Italyanlar icin bu renkler, bayraklarinda oldugundan cok, pisirdikleri yemekler icin de vazgecilmez! Bu oglen, o renkler Spinoza'nin Kedileri'nin ogle yemegine de renk; ama en cok da lezzet katti.

Bu tarifte, aslinda dereotu yerine taze feslegen yapraklari var. Ama kediler, dereotunun lezzetini o kadar ozlemislerdi ki, tarifi her zamanki gibi kendilerine gore modifiye ettiler.


Tahmin edemezsiniz; bu tarif dereotuyla da o kadar lezzetli oldu ki Spinoza'nin kedileri Roma'da taze bahar kokulu dereotlu birseyler yediklerine cok mutlu oldular.


2 yorum:

  1. mersinden selamlar..şu finocchioyu türkiyede bir türlü bulamadım..haşlayıp sirkeli salatasını özledim..italyada yaşarken her yemeğin yanında ev arkadaşım şefimizi antonio yapardı..hayalimdede bir italyan mutfağı özelliği taşıyan restarantı mersinde açmak..yada bir alimentari cinsinde negozio..tariflerinizi beğendim..yahoo grouptan gördüm..italyadamısınız türkiyedemi?saygılarımla

    YanıtlaSil
  2. merhaba Onur,
    Yorumunuz icin cok tesekkurler. Evet haklisiniz, ne yazik ki guzel Turkiyem'de "finocchio", dereotu kadar yaygin degil ancak ikisi de ayni familyadan. Aslinda Italya'da her markette kolaylikla finocchio'nun tohumlarini bulabilir, buradan Turkiye'ye goturebilir; bir de kucucuk topraginiz varsa kendi finocchio'nuzu Mersin'de kendiniz ve sevdikleriniz icin yetistirebilirsiniz.Mersin'de bir Italyan Restauranti acmak hic de hayal degil bence; hayallerinizin projelerinize donusmesi dilegiyle.

    YanıtlaSil

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails