Yaz mevsiminde en sevdigim sebze domatesten sonra suphesiz patlican. Anneannemizin topragina kendi ellerimle diktigim patlican fideleri agustos ayinda o kadar cok urun verdi ki, cesit cesit patlican tarifleriyle yaz masalarimiz senlendi.
Sarimsakli, Zeytinyagli, Maydanozlu Patlican Tavada
"Melanzene alla Griglia"
Iste Tarif:
Sarimsakli, Zeytinyagli, Maydanozlu Patlican Tavada
"Melanzane alla Griglia"
1/2 kg uzun patlican (cekirdegi az)
3-5 dis sarimsak
Bol ince kiyilmis maydanoz
10-12 yemek kasigi zeytinyagi
Sarimsakli, Zeytinyagli, Maydanozlu Patlican Tavada servise sunum.
La Presentazione delle "Melanzene alla Griglia"
Yapilisi
- Buyukce tavanizi ocak uzerine orta ateste isitirken, patlicanlarinizi yikayip pijamali sekilde kabuklarini soyun.
- Bir kase icine zeytinyagini koyun. 3-5 dis sarimsagi (miktar ne kadar sevdiginize bagli) bicak ile ince ince dilimleyin ve zeytinyaginin icine atin.
- Maydanozlari yikayip, kurulayin ve ince ince kesip sarimsakli zeytinyaginin icine atin.
- Soydugunuz patlicanlari, kesme tahtasi uzerinde yarim santimetre kalinliginda uzun uzun dilimleyin.
- Iyice isinan tavaniza o an dilimlediginiz patlicanlari yerlestirin. Iki tarafi pisinceye kadar patlican dilimlerini pisirin. Patlicanlar, sicak tavada icindeki suyu atacak, kuru kuru oldugunda pismis demektir.
- Patlicanlarin hepsini beklerken kararmamalari icin bir anda dilimlemeyin. Pijamali soyup butun halinde bekleyin. Tavanizdan aldiginiz pisen patlican dilimlerinin yerine yenilerini dilimleyip koyun.
- Pisen dilimleri yaygin bir tabaga yanyana tek sira halinde dizin. Uzerini tuzlayin ve zeytinyagli sosunuzdan her bir dilime gelecek sekilde surun.
- Bu islemi her sira patlican dilimi icin yenileyerek tum patlicanlarinizi tavada pisirin.
- Hazirladiginiz patlicanlariniz servise hazirdir. Onceden hazirlayip servis ederseniz zeytinyagli sosu patlicanlar iyice icine cekecegi icin daha lezzetli oluyor.
- Bu tarifin puf noktasi, patlicanlar sicakken her biri tuzlanmali ve zeytinyagli sos surulmelidir. Tuz ekmediginizde bazi patlicanlarin aci-mahos tadi yok olmamaktadir.
AFIYET OLSUN
BUON APPETITO
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.
Sevgiler!
Spinoza'nin kedileri