10 Eylül 2016 Cumartesi

Sarimsakli, Zeytinyagli, Maydanozlu Patlican Tavada "Melanzane alla Griglia"


Yaz mevsiminde en sevdigim sebze domatesten sonra suphesiz patlican. Anneannemizin topragina kendi ellerimle diktigim patlican fideleri agustos ayinda o kadar cok urun verdi ki, cesit cesit patlican tarifleriyle yaz masalarimiz senlendi.

Sarimsakli, Zeytinyagli, Maydanozlu Patlican Tavada 
"Melanzene alla Griglia"

Dalindan yeni toplanmis patlican ile tavada hazirladigim bu tarifi gittigim evlerde ve kendi evimde misafirlerime hazirladigim zaman cok tebrik aliyorum. Bir kez yiyen bu tarifi hemen kendi mutfak menusune dahil ediyor. Patlican sever herkesin cok kolay hazirlayabilecegi, lezzetine gercekten doyum olmayan bir meze turu bu.

Iste Tarif:

Sarimsakli, Zeytinyagli, Maydanozlu Patlican Tavada 
"Melanzane alla Griglia"


1/2 kg uzun patlican (cekirdegi az)
3-5 dis sarimsak
Bol ince kiyilmis maydanoz
10-12 yemek kasigi zeytinyagi 

Sarimsakli, Zeytinyagli, Maydanozlu Patlican Tavada servise sunum.
La Presentazione delle "Melanzene alla Griglia"


Yapilisi
  • Buyukce tavanizi ocak uzerine orta ateste isitirken, patlicanlarinizi yikayip pijamali sekilde kabuklarini soyun.
  • Bir kase icine zeytinyagini koyun. 3-5 dis sarimsagi (miktar ne kadar sevdiginize bagli) bicak ile ince ince dilimleyin ve zeytinyaginin icine atin.
  • Maydanozlari yikayip, kurulayin ve ince ince kesip sarimsakli zeytinyaginin icine atin.
  • Soydugunuz patlicanlari, kesme tahtasi uzerinde yarim santimetre kalinliginda uzun uzun dilimleyin.
  • Iyice isinan tavaniza o an dilimlediginiz patlicanlari yerlestirin. Iki tarafi pisinceye kadar patlican dilimlerini pisirin. Patlicanlar, sicak tavada icindeki suyu atacak, kuru kuru oldugunda pismis demektir.
  • Patlicanlarin hepsini beklerken kararmamalari icin bir anda dilimlemeyin. Pijamali soyup butun halinde bekleyin. Tavanizdan aldiginiz pisen patlican dilimlerinin yerine yenilerini dilimleyip koyun.
  •  Pisen dilimleri yaygin bir tabaga yanyana tek sira halinde dizin. Uzerini tuzlayin ve zeytinyagli sosunuzdan her bir dilime gelecek sekilde surun.
  • Bu islemi her sira patlican dilimi icin yenileyerek tum patlicanlarinizi tavada pisirin.
  • Hazirladiginiz patlicanlariniz servise hazirdir. Onceden hazirlayip servis ederseniz zeytinyagli sosu patlicanlar iyice icine cekecegi icin daha lezzetli oluyor. 
  •  Bu tarifin puf noktasi, patlicanlar sicakken her biri tuzlanmali ve zeytinyagli sos surulmelidir. Tuz ekmediginizde bazi patlicanlarin aci-mahos tadi yok olmamaktadir.
AFIYET OLSUN
BUON APPETITO 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails