8 Eylül 2014 Pazartesi

Kepek Unlu, Cin Mandalinasi Marmelatli Kitir Turta "Crostata Integrale con Marmellata di Kumquat"


Sicilya'dan tatilden donen Spinoza'nin cok sevgili arkadaslari kedilere bir kavanoz, ev yapimi Cin Mandalinasi (Kamkat) Marmelati hediye ettiler.


Spinoza'nin aklina da hemen bu mayhos ve tadina doyulmaz marmelat ile minik, kitir turtalar yapmak geldi.


Kepek Unlu, Kamkat Marmelatli Kitir Turta 
"Crostata Integrale con Marmellata di Kumquat"

Iste tarif:



Kepek Unlu, Kamkat Marmelatli Kitir Turta 
"Crostata Integrale con Marmellata di Kumquat"

3 yemek kasigi pudra sekeri
3 yemek kasigi yogurt
100 gr oda sicakliginda yumusamis tereyagi
1 kahve fincani siviyag
1/2 paket baking powder
1 paket vanilya
1 limonun kabuk rendesi
Aldigi kadar kepekli un

Yapilisi

  • Tum malzemeleri yumusak bir hamur haline getirdikten sonra merdane yardimi ile acip, turta kaliplarina yerlestirin.
  • Hamurun uzerine Cin Marmelatindan surun.
  • Turtanin uzerine isterseniz kafes kafes hamurlar da doseyebilirsiniz. Tipki Zen Turta tarifinde oldugu gibi. 
AFIYET OLSUN
BUON APPETITO

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails