15 Ekim 2012 Pazartesi

Kabakli, kaperili, ançuezli makarna "Linguine con le zucchine, alici e capperi"


Spinoza, bir haftalik bir seyahate cikti.
Bavulu yatagin uzerinde beklerken etrafinda donup duran minik kedilerine yine kendi elleriyle en lezzetli tariflerinden birini hazirladi.
Spinoza'yi daha yola cikmadan ozleyen minik kedileri, bu pazar Spinoza ile birlikte tadina doyulmaz bir ogle yemegi daha yediler.
Bakalim Spinoza kediler icin bavulunda hangi surprizlerle geri donecek?
Sicak yuvanin tatli kedileri onu sabirsizlikla bekliyor.

Pazar ogle yemeginde ne yediklerine gelince:  Kabakli, kaperili, ançuezli makarna.

Kabakli, kaperili, ançuezli makarna 
"Linguine con le zucchine, alici e capperi"

Bu tarif buzdolabinizdaki kabaklarla ne pisireceginizi bilemediginiz anda imdadiniza yetisir ve boylece cok lezzetli bir tabak makarna ile hem kendinizi hem de sevdiklerinizi odullendirmis olursunuz.
Iste tarif:


Kabakli, kaperili,ançuezli makarna 
"Linguine con le zucchine, alici e capperi"
iki kisilik / per due

200 gr. linguine makarna
1/2 orta boy sogan
1 dis sarimsak
7-8 adet kaperi (gebre)
4 adet tuzlu hamsi (ançuez)
1-1,5 tatli kasigi kaya tuzu (makarna suyu icin)
3-4 yemek kasigi beyaz sarap
2-3 yemek kasigi galeta unu
2 yemek kasigi ince kiyilmis maydanoz
tuz, tane karabiber

 Taze kabakli makarna hic denediniz mi?
  
Makarnaniz icin akliniza gelen her tur sebze ile sos yaratmaniz mumkun. Yeter ki sevdiginiz lezzetleri dengeli bir bicimde bir araya getirip damak zevkinize gore kendi tarifinizi yaratabilin.
Taze kabakli makarnanizi tatlandirmaniz icin kaperi (gebre) ve ançuez. 
Ben bu tarif icin "linguine" turu makarnayi tercih ettim.

YAPILISI
  • Sogani ince ince dilimleyip, bir tava icinde isinan zeytinyaginda sarimsakla birlikte kavurun. Sarimsak tadinin yogun olmasini istiyorsaniz, sarimsak sikacagi ile pure haline getirip koyabilir veya sarimsagin yedikten sonra agzinizda kalan o istenmeyen kokusunu onlemek icin uzerine bicak ile kesikler atip yagda kavurabilir, sonrasinda bir kasik yardimiyla atabilirsiniz. Sarimsagi bu sekilde kullanmaniz bile etkili olacaktir.
  • Iyice kavrulan soganlariniza 4-5 cm uzunlugunda, parmak kalinliginda dogradiginiz kabaklari ilave edip kavurmaya devam edin. 3-4 yemek kasigi beyaz sarabi ekleyerek yuksek ateste alkolunun ucmasini saglayin ve agir ateste kabaklara biraz tuz ekleyerek yumusayana kadar kavurun.
  • O arada kaperileri butun olarak, ançuezleri minik minik dograyarak ekleyin. Maydanozu da koyup sosun altini kapatin.
  • Derin bir tencereye bol su koyarak kaynatin. Makarnanizi eklediginizde 1-1,5 tatli kasigi (suyun bolluguna ve tuzu ne kadar sevdiginize gore degisir) kaya tuzu ilave edip, makarna paketi uzerindeki sureye gore ALDENTE kivaminda makarnanizi haslayin.
  • Haslanan makarnanizi tavadaki kabakli sosa ilave edip, makarna suyu ile makarna tanelerini birbirine yapistirmadan ocakta sosla beraber 30 sn-1 dakika kadar cevirin. Bu islem sirasinda 1 yemek kasigi kadar galeta unu da ekleyin.
  • Tabaklara sicak olarak servis ettikten sonra uzerine biraz galeta unu ve o an cekilmis taze karabiber serperek sevdiklerinizle beyaz sarap esliginde muhabbetle bu tarifin tadini cikarabilirsiniz.
AFIYET OLSUN
BUON APPETITO

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails