27 Eylül 2012 Perşembe

Vanilya Kremali Alman Pastasi "Torta Tedesca con Crema Vanillina"


Yollara dusmek, odanın dört duvarından, evinin dört duvarından, şehrinden, yurdundan çıkarıp başını, cesaretini toplayan küçük bir kaplumbağa gibi, sana yük olan sırtında taşıdığın ne varsa, her şeyi olduğun yere yığarak, bırakarak
gitmeyi denemek hic de zor degil aslinda.
Spinoza'nin kedileri hayati tadiyla tuzuyla yasamayi, yeni yerler, kulturler, tarihler tanimakla beraber mutfaklarinda yeni lezzetler denemeyi de cok seviyor.
Iste bugunun yeni lezzeti: Vanilya Kremali Alman Pastasi

Vanilya Kremali Alman Pastasi 
"Torta Tedesca con Crema Vanillina" 
 Iste tarif;
Vanilya Kremali Alman Pastasi 
"Torta Tedesca con Crema Vanillina
 kek harci icin:
2 yumurta
125 gr. eritilmis margarin  
1 buyuk cay bardagi esmer toz seker
1 buyuk cay bardagi yogurt
3 buyuk cay bardagi elenmis un
1 paket baking powder

kremasi icin:
3 su bardagi sut
4 yemek kasigi elenmis un
1 buyuk cay bardagi esmer toz seker
1 yumurta sarisi
50 gr. margarin
2 paket vanilya
dekore etmek icin:
2-3 yemek kasigi pudra sekeri 

Vanilya Kremali Alman Pastasi 
"Torta Tedesca con Crema Vanillina"
Yapilisi 
  • Keki hazirlamak icin once yumurta + seker + eritilmis margarini daha sonra da diger tum malzemeleri mikserle karistir. 

  • 24 cm capindaki tepsiye hamuru dokerek 25-30 dakika kadar onceden isinmis 180°C'lik firinda kontrollu bir sekilde pisir.
  • Kek firinda piserken kremasi icin once sutu bir tencereye koyup ocagin altini yakmadan unu sutte erit.
  • Ocagi acip sekeri ilave et, surekli karistirarak kremayi pisir.
  • Krema pistikten sonra ocagi kapat ve margarin + vanilya, son olarak yumurta sarisini ilave edip mikserle karistir.
  • Pisen kekin biraz sogumasini bekledikten sonra, keki uzunca bir bicakla yatay olarak ikiye kes.
  • Iki parca olan kekin ortasina kremayi yedirdikten sonra uzerine bir elek yardimi ile pudra sekeri serp.
  • Buzdolabinda 4-5 saat soguttuktan sonra sutlu kahve veya cay ile sevdiklerinizle paylasabilirsiniz.


Afiyet Olsun
                                                                    Buon Appetito 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails