21 Aralık 2011 Çarşamba

Bademli Bitter Cikolatali Kek "Ciambella Mandorla e Cioccolato"


Yeniyil hazirliklari 
Spinoza'nin kedilerinin sicacik evinde de basladi. 
Hediye hazirliklari, noel sonrasi 
yurtdisina yapilacak seyahat icin cantalarin hazirlanmasi, 
Natale (noel) oncesi lezzetli, enerji verici tatlilarin kokulari... 
evin dort bir kosesinde hissedilmeye, 
minik daginikliklar yaratmaya basladi bile.

Un Dolce Natalizzio!
Bir Noel Tatlisi!

Bademli Bitter Cikolatali Kek 
"Ciambella Mandorla e Cioccolato" 


Bu kek, 
belki de 2011 yilinda firinda pisen son tatli 
ama 
elbette tadilan son tatli olmayacak.

Spinoza'nin kedileri 
Natale (Noel)'yi tum aileyle birlikte kutlamak icin 
Abruzzo'ya gidecek. 
Abruzzo, simdi cok cok soguk; 
Gran Sasso ve Majella Daglari'na coktan kar dustu. 
Bu Natale de nihayet karli gececek!

Iste bu soguklarda yenebilecek 
en enerji dolu, lezzetli, hafif karli bir Noel Keki
Bademli Browni de diyebiliriz bu keke.

Bu tarifin en guzel yani, kakao yerine "bitter cikolata" kullanilmasi; 
BITTER CIKOLATALI BADEMLI NOEL KEKI.

Iste tarif:

Bademli Bitter Cikolatali Kek 
"Ciambella Mandorla e Cioccolato"

4 yumurta
180 gr. esmer seker
75 gr. beyaz un
300 gr. badem unu*
140 gr. tereyag
150 gr. bitter cikolata
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 cay kasigi tuz
1 kahve fincani sicak su 

* Badem unu, cok ince kiyilmis hatta toz haline getirilmis bademler.
Spinoza'nin kedileri bu tarif icin 200 gr. badem unu kullandi. 
100 gr. da iri kiyilmis bademler katti. Boylece yerken badem kiriklari da hissediliyor.

Yapilisi
  • Bitter cikolatayi ve tereyagini birlikte "Bagnomaria" usulu eritin ve sogumaya birakin.
  • Ayri bir kapta yumurta + seker + sicak su (cok kaynak olmamasina dikkat edin) iyice kopurterek cirpin.
  • Bu yumurtali karisima cikolatali tereyagini ilave edin.
  • Badem unu + beyaz un + badem kiriklari + kabartma tozu + vanilya + tuzu ilave ederek hafifce karistirarak homojen bir kek hamuru elde edin.
  • Kek kalibinizi iyice tereyaglayip unladiktan sonra kek hamurunuzu kaliba dokup 180 derecelik onceden isitilmis firinda 30-35 dakika kontrollu bir sekilde pisirin.
  • Kekiniz soguduktan sonra kek kalibindan cikarip, uzerine cok hafif  "yeniyil karlari" (pudra sekeri) serperek sevdiklerinizle bir bardak portakal suyu esliginde paylasabilirsiniz.
Afiyet Olsun

Simdiden Mutlu Noeller
Buon Natale



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails