27 Temmuz 2012 Cuma

Soya Soslu, Karidesli, Taze Kabakli Siyah Pirinc Salatasi "L'insalata di Riso Nero Venere, Gamberetti e Zucchine con Salsa di Soia"


Spinoza'nin kedileri yeni lezzetler denemeyi cok sever. 
Mutfakta pisen, lezzetli ve saglikli her tarif, 
onlar icin bir oduldur. 
Iste bu kez Spinoza'nin kedilerinden ozellikle tatilde olanlar icin denize gitmeden once hazirlayabilecekleri 
ve deniz-kum-gunes uclemesine 
lezzeti, hafifligi ve doyuruculugu ile eslik edecek harika bir salata tarifi geliyor:
Soya Soslu, Karidesli, Taze Kabakli Siyah Pirinc Salatasi 
"L'insalata di Riso Nero Venere, Gamberetti e Zucchine con Salsa di Soia" 

Soya Soslu, Karidesli, Taze Kabakli Siyah Pirinc Salatasi 
"L'insalata di Riso Nero Venere, Gamberetti e Zucchine con Salsa di Soia"


Tarif oncesi Siyah Pirinc ile ilgili yararli bilgi

Siyah pirincin tarihi 800lu yillara Cin'e dayanir aslinda. Cin Imparatoru icin ozel olarak yetistirilen bu pirinci, bugun hala ozellikle yaslilar, hamileler ve protein, mineral (demir, manganez ve selenyum) eksikligi olan hastalar tuketmektedir. 
Kara (siyah) pirinc, Cin'de afrodizyak olarak bilindigi icin ask tanricasinin ismi ile Italya'da anilmakta, Italyancada bu pirince Venus (Afrodit) pirinci (il riso venere) denilmektedir. 1997'den itibaren Italya'da Vercelli e Novara'da yetistirilmeye baslanmistir. Lif bakimindan zengin olan bu kepekli pirinc son derece sagliklidir. 2010 yilindan itibaren de Turkiye pazarlarinda bu Siyah Pirinci bulmak mumkundur.

Siyah pirinc Italya'da Afrodit pirinci (il riso venere) olarak anilmaktadir.

Gelelim tarife

Soya Soslu, Karidesli, Taze Kabakli Siyah Pirinc Salatasi 
"L'insalata di Riso Nero Venere, Gamberetti e Zucchine"
1 su bardagi siyah pirinc
100 gr. salamura karides
2 orta boy kabak
1/2 su bardagi beyaz sarap
2 taze sogan
6-7 yemek kasigi halis zeytinyagi
2 yemek kasigi soya sosu
tuz, karabiber

Soya Soslu, Karidesli, Taze Kabakli Siyah Pirinc Salatasi 
"L'insalata di Riso Nero Venere, Gamberetti e Zucchine con Salsa di Soia"

Yapilisi
  • Bol suda, bir tencerede 30-40 dakika kadar siyah pirinci haslayin.
  • Bir tavaya zeytinyagini koyup ince kiyilmis taze soganlari kavurduktan sonra yarim ay seklinde kabuklari ile birlikte dogradiginiz kabaklari ilave edin. 
  • Beyaz sarap ile 5 dakika hizli ateste kavurun.
  • Salamura oldugu icin en son karidesleri ilave edin. Sayet cig karides kullanacaksaniz, kabaklarla birlikte kavurmaniz pismeleri icin yeterli olacaktir.
  • Tuz, karabiber ilavesi yaptiktan sonra (asagi yukari toplam pisirme suresi 10 dakika) suzdugunuz siyah pirincleri ilave edip, soya sosunu ekleyin. Iyice karistirin.
  • Soguk sekilde servis ettiginizde salata, sicak olarak servis ettiginizde ise ana yemek olabilecek lezzetli ve bir o kadar da saglikli bir tarif.
AFIYET OLSUN
BUON APPETITO


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails