6 Mayıs 2011 Cuma

Hayatin tadi tuzu Anneler! "Le mamme sono il sapore della Vita"

Hayatimizin tadi da tuzu da biricik annelerimiz icin iste birkac lezzetli fikir: 

hem tatli
hem tuzlu


Bu haftasonu Anneler Gunu

Eger bir anneniz varsa cok sanslisiniz!
Emin olun ki, kendi ellerinizle mutfaginizda hazirlayacaginiz minik lezzetli surprizler 
anneniz icin en guzel hediye olacaktir!

Spinoza'nin kedilerinden Anneler Gunu icin iste birkac fikir:

Marmelatli Mini Turta
(Bu tarifi asagidaki linkten gorebilirsiniz)

http://igattidispinoza.blogspot.com/2010/09/marmelatli-zen-turtala-crostata-con.html

Ay Sekilli Elmali Tarcinli Cevizli Biskuviler
ve
Körili Tavuklu Taze Soganli Minik Bohca Borek
Baharatli ve Susamli Grissini


Italya'da marketlerde milfoy-yufka arasi 
Pasta Sfoglia denilen bir hamur satiliyor. 

Iste o hamur ile Spinoza'nin kedilerin biricik annesi icin hazirladigi Körili Tavuklu Taze Soganli Minik Bohca Borek 
ile
Baharatli ve Susamli Grissini tarifi:

Körili Tavuklu Taze Soganli Minik Bohca Borek
(Il Fardello con Pollo, Cipolletti e Sesamo Nero)

Ic Malzemesi
300 gr. tavuk gogsu
2 taze sogan
3 yemek kasigi zeytinyagi
tuz, köri
1 yumurta sarisi
1 yemek kasigi galeta unu
Corek otu

Hamur icin Pasta Sfoglia kullanildi.


 Yapilisi
  • Tavuklari minik kupler halinde kesin. 
  • Ince ince dogradiginiz taze soganlari 3 yemek kasigi zeytinyaginda kavurduktan sonra tavuklari ekleyin. 
  • Kori ve tuzu ekledikten sonra iyice kavrulan tavuklu ic malzemenizi sogumaya birakin
  • Soguyan ic malzemeyi, Pasta Sfoglia'dan kestiginiz kare hamur icine bolusturup bohca seklinde bicimlendirin
  • Hamurun uzerine bir firca yardimi ile yumurta sarisi surun.
  • Corek otu ve galeta unu ile susleyerek 180 derecelik firinda 15 dakika pisirin 

Baharatli ve Susamli Grissini
(I Grissini con Sesamo e Spezie) 

Ayni hamuru kullanarak yapabileceginiz cok lezzetli kitir grissiniler icin:
  • 2 cm kalinliginda Pasta Sfoglia'dan seritler kesin.
  • Her bir serit uzerine, dilediginiz baharatlari ve ya susam serperek, parmaginizla malzemeyi hamura yapistirin
  • Daha sonra hamurlari spiral olarak dondurerek tepsiye dizin.
  • Uzerine bir firca yardimiyla yumurta sarisi surup, 10 dakika, 180 derecelik firinda pisirin. 

Ay Sekilli Elmali Tarcinli Cevizli Biskuviler
(Luna Biscotti con Mela, Cannella, Noce e Uva Sultanina)
Ic Malzemesi
4 orta boy elma
1/2 cay bardagi esmer seker
1 cay bardagi kuru uzum
1 cay bardagi iri dogranmis ceviz ici

Hamur malzemesi
1 cay bardagi aycicek yagi
100 gr. oda sicakliginda margarin veya tereyag
2 yemek kasigi pudra sekeri
1 limon kabugu rendesi
1/2 paket baking powder
Aldigi kadar un



Yapilisi
  • Once ic malzemeyi hazirlayin: elmalari bir tencereye rendeledikten sonra seker ve kuru uzumleri ekleyip iyice suyunu cekene kadar pisirin.
  • Elma karisimi soguduktan sonra ceviz ve tarcini ekleyin.
  • Hamuru tum malzemeleri ekleyerek hazirladiktan sonra, cevizden buyuk parcalara ayirip, herbirini oklava yardimiyla minik daireler seklinde acip, icine elma karisimindan koyduktan sonra rulo haline getirip, ay sekli verip tepsiye dizin.
  • 180 derecelik firinda 15-20 dakika uzerleri hafifce kizarana kadar pisirin.
  • Dilerseniz soguduktan sonra servis sirasinda uzerine pudra sekeri serpistirebilirsiniz.
Tum Annelerin Anneler Gunu Kutlu Olsun
ve 
Afiyet Olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails