2 Ağustos 2010 Pazartesi

Perugia'nin kakaosu, Malatya'nin kayisilari ve Spinoza'nin Mozaik Pastasi..."Il cacao di Perugia, le albicocche di Malatya e la torta di mosaico di Spinoza..."


Spinoza, uzak yerlerden gelen malzemeleri birlestirip yeni tarifler kesfetmeyi cok sever. 
Kediler icin bu haftasonu, Spinoza, KAYISILI, CIKOLATA PARCACIKLI MOZAIK PASTA yapmaya karar verdi. 


Sicak yaz gunlerinde, buzluktan cikarilip dilimlenen MOZAIK PASTA, bir fincan soguk sut ve kahveyle ikram edildiginde tadina doyum olmaz!

Perugia'nin kakaosu ile buradaki bir marketten alinan Malatya'nin kayisilari, SPINOZA'NIN MOZAIK PASTASI'nda bulustu.




Spinoza, kedilerin en sevdigi MOZAIK PASTA tarifini bakin simdi bizlerle de paylasti:

KAYISILI- CIKOLATA PARCACIKLI MOZAIK PASTA

350 gr. petit beurre biskuvi
150 gr. kepekli biskuvi
3 yemek kasigi kakao
3 yemek kasigi seker
2 cay bardagi soguk sut
100 gr. tereyag
50 gr. bitter cikolata
100 gr. kayisi
1 paket vanilya

YAPILISI
  • Tereyagini erittikten sonra, kakao + sut + seker + vanilyayi ekleyip mozaik pastamizin cikolata sosunu hazirlayalim.
  • Biskuvileri derin bir kaba iri parcalar halinde kirdiktan sonra, irice kiyilmis cikolata + kayisiyi ekleyelim.

  • Cikolata sosunu biskuvilere ekleyip biskuvileri cok kirmadan iyice karistiralim.
  • Stretch Film uzerine doktugumuz biskuvili soslu mozaik pasta hamuruna, elimizle yatay ince uzun ucgen piramit seklini verelim.

  • Mozaik pastamiz, buzlukta 2 saat beklettikten sonra servise hazirdir.
AFIYET OLSUN





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails