23 Ekim 2012 Salı

Kusburnu, Yaban Erigi, Bogurtlen ve Seftali Marmelatli Turta "Crostata di Marmellate di Rosa Canina, Prugnolo, More e Pesca"


Spinoza, gecen hafta kedilerden cok uzaktaydi. Eve donus vakti geldiginde evdeki tum pisileri mutlu bir heyecan sardi. Kedilerin en hamarati, Spinoza icin dort marmelatli, renkli bir turta hazirladi. Ustelik tum marmelatlari da evde kendisi yapti!
Kusburnu Marmelati
Yaban Erigi Marmelati
Bogurtlen Marmelati
Seftali Marmelati

Spinoza, eve dondugunde hem minik kedilerine kavustugu, hem de butun bu ev yapimi marmelatlari tadabilecegi dort renkli turtayi gordugunde cok mutlu oldu. 

Kusburnu, Yaban Erigi, Bogurtlen ve Seftali Marmelatli Turta 
"Crostata di Marmellate di Rosa Canina, Prugnolo, More e Pesca"

Iste tarif:

Kusburnu, Yaban Erigi, Bogurtlen ve Seftali Marmelatli Turta 
"Crostata di Marmellate di Rosa Canina, Prugnolo, More e Pesca"

250 gr. normal beyaz un
50 gr. bugday unu
50 gr. karabugday unu
1 dolu yemek kasigi patates nisastasi
1/2 su bardagi esmer seker
180 gr. soguk tereyag
1/2 cay kasigi tuz
4-5 yemek kasigi sut
2 orta boy limon kabugu rendesi
1/2 paket baking powder

Uzeri icin:
Evde Yapilmis Kusburnu Marmelati 
"Marmellata di Rosa Canina fatta a casa"


 Evde Yapilmis Bogurtlen Marmelati 
"Marmellata di More fatta a casa"

Evde Yapilmis Seftali Marmelati
"Marmellata di Pesca fatta a casa"

 Evde Yapilmis Yaban Erigi Marmelati
"Marmellata di Prugnolo (Prunus Spinosa) fatta a casa"

DORT MARMELATLI TURTANIN YAPILISI
  • Un cesitleri + nisasta + baking powder + seker + tuz + limon kabugu rendesi (tum kuru malzemeleri) derin bir kabin icinde karistir.
  • Buzdolabindan soguk, sert tereyagini kup kup kesip elinizin isisi ile cok fazla eritmeden, parmak uclarinizla bu unlu karisima iyice yedirin. Hamur kum kum olacak.
  • 3-4 yemek kasigi sutu de ekleyerek hamurun kivamini ayarlayin.
  • Temiz bir plastik torba icine koyup, buzdolabinda 1 saat kadar hamurun dinlemesini saglayin.
  • Buzdolabindan cikan hamur, oldukca sert olacaktir. Bir oklava yardimi ile tepsinizin ebatlarinda hamuru sekillendirin.
  • Marmelatlari birbirinden ayirmak icin, hamurun bir kismi ile ince uzun sinirlar yapip turtanizi marmelat sayiniza gore bolumlere ayirin.
  • Hazirladiginiz bolmelere renkli marmelatlarinizi bir kasik yardimi ile surun.
  • 180 °C onceden isitilmis firinda 25-30 dakika kontrollu bir sekilde pisirin.
AFIYET OLSUN
BUON APPETITO

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails