2 Ekim 2012 Salı

Zeytinli, kekikli, peynirli pogacalar "Rustici alle olive ripieni con ricotta salata e origano"

Spinoza, eline gecen her tarifi kendine gore degistirmekten, 
mutfakta elinin altindaki cesit cesit unlari birbirine katip, 
kimyasal bir laboratuarda deneyler yapan bir mucit gibi 
hazirladigi hamur icine koyacagi lezzetli peynirlere biraz kekik, biraz aci kirmizi toz biber ekleyerek 
biricik kedileri icin tadina doyulmaz yepyeni tarifler yaratmaktan buyuk keyif alir.
Iste bugunun lezzetli tarifi:
Zeytinli, kekikli, peynirli pogacalar 
"Rustici alle olive ripieni con ricotta salata e origano"

 Zeytinli, kekikli, peynirli pogacalar 
"Rustici alle olive ripieni con ricotta salata e origano"

Bu pogacalara "Tipik Turk kahvaltisi" (La colazione turca tipica) demek de mumkun. 
Zira zeytini, kekigi, peyniri hatta biraz da acisi eksik olmayan bir pogaca.
Bir bardak taze demlenmis cay esliginde bu pogacalari sevdiklerinizle paylasmanizi tavsiye ederim.
Tarif icin yazinin "devami"na tiklayiniz lutfen.

Zeytinli, kekikli, peynirli pogacalar 
"Rustici alle olive ripieni con ricotta salata e origano"
125 gr. yumusak margarin
3/4 buyuk cay bardagi siviyag
1 yumurta beyazi
2 yemek kasigi sirke
1 buyuk cay bardagi yogurt
250 gr. cekirdeksiz siyah zeytin
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar normal un 
4-5 yemek kasigi bugday unu

Ic malzemesi
100-150 gr. cokelek (ben ricotta salata kullandim)
1 tatli kasigi kekik
1/2 tatli kasigi aci kirmizi toz biber

Uzeri icin:
1-2 yemek kasigi susam
1 yumurta sarisi

Zeytinli, kekikli, peynirli pogacalar 
"Rustici alle olive ripieni con ricotta salata e origano"
 
YAPILISI
  • Zeytinleri mutfak robotundan gecirin.
  • Sonrasinda margarin + siviyag + yumurta beyazi + sirke + yogurt hepsini karistirin.
  • Bu karisima yeteri kadar un + bugday unu + kabartma tozu + zeytin parcaciklarini ilave edip yumusak bir hamur yapin.
  • Cokelek peyniriniz tuzlu oldugu icin hem hamura hem ic malzemenize tuz eklemeye gerek yok. Cokelegin icine kekik + aci kirmizi toz biber ekleyip iyice karistirin.
  • Hamurdan cevizden buyuk toplar alip icine cokelek karisimini ekleyip yuvarlak yapip tepsinize dizin.
  • Firina vermeden once pogacalarinizin uzerine yumurta sarisi surdukten sonra susam ekin.
  • Onceden isitilmis 180 °C'lik firinda 25-30 dakika kadar kontrollu bir sekilde pisirin.
ONEMLI NOT 

Ayni hamuru kucuk pideler gibi sekillendirip icine ayni cokelek karisimini ve peynir karisimi uzerine onceden hazirladiginiz aci domates sosunu, son olarak da biraz yumurta sarisi ekleyerek firina verebilir, minik domates soslu peynirli pideler olarak da sevdiklerinize servis edebilirsiniz. Cok lezzetli oluyor. 

Simdiden 
AFIYET OLSUN 
BUON APPETITO


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails