Aralik ayi,
Spinoza'nin yay kedileri icin dogumgunleriyle dolu,
lezzetli bir ay.
Gectigimiz haftasonu daha once yine bu blogta verdigim KESTANELI KEK tarifini gelistirerek yaratilan bir dogumgunu pastasiyla
Spinoza'nin iki kedisine
"Iyi ki dogdunuz, mirnav pisiler" sarkisini soyledik.
Kestane Sekerli Bademli Dogumgunu Pastasi
"Torta di Compleanno al Marron Glassè e Mandorla"
Sarkidan sonra hemen bir kadeh tatli sampanya ve koca bir dilim Kestaneli Bademli Dogumgunu Pastasi ile
kalabalik bir kutlama yaptik.
Bu pasta icin iki cesit kek hazirlamaniz gerek;
2. Bademli Vanilyali Kek
Her iki keki 21 cm caplarindaki iki yuvarlak tepside
(firininiz yeterince buyukse, benim yaptigim gibi)
ayni anda pisirebilir;
soguduktan sonra her iki keki ikiye bolerek
ust uste koyup krem santili
devasa, kocaman bir dogumgunu pastasi hazirlayabilirsiniz!
Iste
KREM SANTILI KESTANELI BADEMLI
DOGUMGUNU PASTASI
tarifi:
Kestaneli Bademli Dogumgunu Pastasi
"Torta di Compleanno al Marron Glassè e Mandorla"
1. Kestane Unlu Kek
2 su bardagi kestane unu
1/2 su bardagi normal beyaz un
2 uova
1/2 su bardagi esmer seker
1/2 su bardagi siviyag
3 yemek kasigi pudra sekeri
Kabartma tozu + Vanilya
1/2 su bardagi sut
2. Bademli Vanilyali Kek
2+ 1/2 su bardagi normal beyaz un
2 uova
1/2 su bardagi esmer seker
1/2 su bardagi siviyag
3 yemek kasigi pudra sekeri
Kabartma tozu + Vanilya
1/2 su bardagi sut
100 gr ince kiyilmis kavrulmus badem
Dogumgunu Pastasi icin Krema
2 paket krem santi
2 su bardagi soguk sut
1 su bardagi ince kiyilmis kestane sekeri
Kek katlarini islatmak icin Sos
4 yemek kasigi esmer seker
3/4 su bardagi su
3-4 kapak Karlovarska BECHEROVKA bitki likoru*
Karlovarskà BECHEROVKA ve Aci Badem (Amaretto) Likoru
(*Icinde anason, tarcin gibi aromatik baharatlar olan
Cek Cumhuriyeti'ne ait %38 alkol iceren ozel bir likor.
Sayet bulmaniz zor ise,
Italya'da sofralarin vazgecilmezi "AMARETTO"
(Aci Badem Likoru) kullanmanizi oneririm.)
Dogumgunu Pastanizin Uzerini Suslemek icin
12 adet butun kestane sekeri
1/2 su bardagi ince rendelenmis fondente cikolata
YAPILISI
- Her iki kek hamurunu ayri kaplarda hazirlayip 21 cm capindaki yuvarlak tepsilere dokup 180 derecelik onceden isitilmis firinda 30-35 dakika kontrollu bir sekilde pisirin.
- Pisen kekleri tepsiden cikarip, ekmek tahtasi veya bir izgara uzerinde 1-2 saat kadar sogumaya birakin.
- Bu sirada bicakla kestane sekerlerini minik minik dograyip bir kaba hazirlayin.
- Diger derince bir kapta 2 su bardagi sut ile 2 paket hazir krem santiyi 5 dakika boyunca mikserinizin en yuksek hizi ile 5 dakika boyunca cirpin; buzdolabinda sogumaya birakin.
- Soguyan kekleri, uzun bir bicak yardimi ile yatay bir sekilde ortalarindan ikiye bolun. Boylece 4 adet ince yuvarlak kekiniz olacak.
- Dogumgunu pastanizin en alt katina "Kestaneli kek"i yerlestirdikten sonra hazirladiginiz seker + likor + su karisiminindan azar azar bir kasik yardimiyla alip kek dilimlerini islatin.
- Daha sonra uzerine krem santi ve bir miktar kestane sekeri ekleyip bu islemi kestaneli, vanilyali seklinde dogumgunu pastanizi iki renkli hazirlayarak tekrar edin.
- Son olarak pastanizin uzerine cikolata dilimlerinin yapismasi icin cok az krem santi surup, tum etrafini bol krem santi ile kaplayin.
- Uzerini cikolata rendesi ile susledikten sonra butun kestane sekerleri ile dekore edip servis oncesi en az 15-20 dakika buzdolabinda sogumaya birakin.
- Servisten 10-15 dakika once buzdolabindan cikarip normal oda sicakliginda dogumgunu pastanizi dinlendirip "iyi ki dogdun" sarkisi ve bir sise sampanya ile sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.
Sevgiler!
Spinoza'nin kedileri