Bu ozel tarifi yalnizca Spinoza'nin kedilerinde bulabilirsiniz:
"kek ekmek",
"tatli ekmek"
veya kisaca
"kekmek"
Tatli Pane / Tatli Ekmek / Kek Ekmek (Kekmek)
Yaptiginiz keklere bir yemek kasigi RAKI koymayi
denediniz mi hic?
Italya'da marketlerde sirf tatlilarda, keklerde kullanilmak uzere sekerli likorler satiliyor.
Tatlilara ozel Italyan Likorleri
Liquori per dolci
Italya'ya yolunuz dustugunde bunlardan birini deneyebilirsiniz.
Ancak Maraschino yerine
bizim "aslan sutu" dedigimiz
RAKIyi kullanabilirsiniz.
Firindan cikip servis edilen rakili kekin tadi muhtesem;
denemenizi oneririm.
Spinoza'nin kedileri,
"Immacolata Concezione" denilen
Katolik inanca gore
Kutsal Bakire Meryem Ana'nin
hamile kalisinin kutlandigi 8 Aralik gunu serefine
haftasonu ile birlesen
dort gunluk tatillerine cikmadan once
seyahat boyunca yiyebilecekleri,
cok sekerli olmayan
TATLI PANE (tatli ekmek);
diger bir deyisle KEK-EKMEK
ya da
KEKMEK diyebilecegimiz bir kek icat ettiler.
Sevdiginiz bir marmelat veya recel ile
cay veya sutlu kahvenizin yaninda
keyifle yiyebileceginiz bu kek icin
beyaz unla birlikte
GRANO SARACENO
(kara bugday unu / esmer un)
ve
ZUCCHERO DI CANNA
(esmer seker)
kullanmanizi oneririm.
Bu tarif icin sut veya yogurta ihtiyaciniz yok.
Yalnizca RAKI
ve
5 ml PORTAKAL ESANSIna ihtiyaciniz var.
Tarifin detaylarina bir goz atalim;
RAKILI TATLI EKMEK
"Pane Dolce al Raki"
4 yumurta
200 gr yumusak tereyagi
100 gr kara bugday unu / esmer un
180 gr beyaz un
1 yemek kasigi Raki
5 ml portakal aromali gida esansi
100 gr esmer seker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 cay kasigi tuz
Tatli Pane / Tatli Ekmek / Kek Ekmek (Kekmek)
Pane dolce al Raki
Yapilisi
- Seker + tereyagini bir catal yardimi ile iyice karistirin.
- Yumurtalarin aklarini bir kaba ayirip, sarilarini ayri bir kapta kopurterek iyice cirptiktan sonra sekerli tereyag icinde karistirin.
- Raki + portakal esansini da karisima ilave edin.
- Esmer un + beyaz un + kabartma tozu + vanilya + tuz karisimini da diger tereyagli karisima ekleyin.
- En son yumurta aklarini kopurterek uzun sure cirptiktan sonra hamur karisimina ekleyip kati bir kek hamuru elde edin.
- Ince uzun dikdortgen bicimindeki tepsinizi tereyaglayip hafifce unladiktan sonra kati hamurunuzu tepsiye dokup 170 derecelik firinda 30-35 dakika kontrollu bir sekilde pisirin.
- Soguduktan sonra sevdiginiz recel veya marmelat ile sevdiklerinizle paylasabilirsiniz.
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.
Sevgiler!
Spinoza'nin kedileri