7 Aralık 2011 Çarşamba

Rakili Tatli Ekmek "Pane Dolce al Raki"


Bu ozel tarifi yalnizca Spinoza'nin kedilerinde bulabilirsiniz:
  "kek ekmek"
"tatli ekmek" 
veya kisaca 
"kekmek" 

Tatli Pane / Tatli Ekmek / Kek Ekmek (Kekmek)
Pane dolce al Raki

Yaptiginiz keklere bir yemek kasigi RAKI koymayi 
denediniz mi hic? 
Italya'da marketlerde sirf tatlilarda, keklerde kullanilmak uzere sekerli likorler satiliyor. 

 Tatlilara ozel Italyan Likorleri
Liquori per dolci
Italya'ya yolunuz dustugunde bunlardan birini deneyebilirsiniz. 
Ancak Maraschino yerine 
bizim "aslan sutu" dedigimiz 
RAKIyi kullanabilirsiniz.

Firindan cikip servis edilen rakili kekin tadi muhtesem; 
denemenizi oneririm.

Spinoza'nin kedileri
"Immacolata Concezione" denilen 
Katolik inanca gore 
Kutsal Bakire Meryem Ana'nin 
hamile kalisinin kutlandigi 8 Aralik gunu serefine 
haftasonu ile birlesen 
dort gunluk tatillerine cikmadan once 
seyahat boyunca yiyebilecekleri, 
cok sekerli olmayan 
TATLI PANE (tatli ekmek); 
diger bir deyisle KEK-EKMEK 
ya da 
KEKMEK diyebilecegimiz bir kek icat ettiler.

Sevdiginiz bir marmelat veya recel ile 
cay veya sutlu kahvenizin yaninda 
keyifle yiyebileceginiz bu kek icin 
beyaz unla birlikte 
GRANO SARACENO 
(kara bugday unu / esmer un
ve 
ZUCCHERO DI CANNA 
(esmer seker
kullanmanizi oneririm. 

Bu tarif icin sut veya yogurta ihtiyaciniz yok. 
Yalnizca RAKI 
ve 
5 ml PORTAKAL ESANSIna ihtiyaciniz var.
Tarifin detaylarina bir goz atalim;

RAKILI TATLI EKMEK
"Pane Dolce al Raki"

4 yumurta
200 gr yumusak tereyagi
100 gr kara bugday unu / esmer un
180 gr beyaz un
1 yemek kasigi Raki
5 ml portakal aromali gida esansi
100 gr esmer seker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 cay kasigi tuz

Tatli Pane / Tatli Ekmek / Kek Ekmek (Kekmek) 
Pane dolce al Raki 
Yapilisi
  • Seker + tereyagini bir catal yardimi ile iyice karistirin.

  • Yumurtalarin aklarini bir kaba ayirip, sarilarini ayri bir kapta kopurterek iyice cirptiktan sonra sekerli tereyag icinde karistirin.

  • Raki + portakal esansini da karisima ilave edin.

  • Esmer un + beyaz un + kabartma tozu + vanilya + tuz karisimini da diger tereyagli karisima ekleyin.

  • En son yumurta aklarini kopurterek uzun sure cirptiktan sonra hamur karisimina ekleyip kati bir kek hamuru elde edin.

  • Ince uzun dikdortgen bicimindeki tepsinizi tereyaglayip hafifce unladiktan sonra kati hamurunuzu tepsiye dokup 170 derecelik firinda 30-35 dakika kontrollu bir sekilde pisirin.

  • Soguduktan sonra sevdiginiz recel veya marmelat ile sevdiklerinizle paylasabilirsiniz.
AFIYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails