6 Aralık 2011 Salı

Sardalyali Kek "Torta alle Sarde"


Balik... 
Iste tum kedilerin en bayildigi lezzet!
Bir kedicigin dogumgunu icin hazirlanmis en guzel hediyedir balik!

Sardalya Keki  "Torta alle Sarde"

Spinoza iste bu yuzden minik kedileri, ama en cok da bugun dogumgunu olan bir mirnav kedisi icin 
SARDALYALI KEK 
hazirladi.
Yesil salata, zeytinler, limon dilimleri 
ve 
dogumgunu serefine acilmis bir beyaz sarap ile 
servis edebileceginiz 
bu Sardalya Tortasi icin gerekli malzemeler 
ve hazirlanisi ile detaylara bir goz atalim:

SARDALYA KEKI
"Torta alle Sarde"
(4 kisilik- per 4)
1 kg sardalya
10 yemek kasigi galeta unu
2 dis sarimsak
1/2 demet ince kiyilmis maydanoz
5-6 yemek kasigi zeytinyagi
Tuz

YAPILISI
  • Sardalyalari ikiye bolmeden acip, kilciklarini temizleyip, iyice yikayin.
  • Kucuk bir tavada, 4 yemek kasigi extravergine zeytinyagi ile galeta ununu yakmadan kavurun. 
  • Ince kiyilmis sarimsak dislerini, maydanozu ve tuzu da ilave edip azicik daha kavurup, ocagin altini kapatin.
  • Cam bir tepsiye 2-3 yemek kasigi ex.zeytinyagi doktukten sonra sulari iyice suzulmus, bir havlu pecete yardimiyla kuruladiginiz sardalyalari bir sira tum tepsiye yerlestirin.
  • Uzerine hazirladiginiz galeta unlu karisimdan serpin ve sardalyalar bitene kadar her sira arasina galeta unlu icten serperek kat-kat sardalya kekinizi hazirlayin.

  • 180 derecelik onceden isitilmis firinda 10-15 dk kadar kontrollu bir sekilde pisirin.
 Sardalya Keki  "Torta alle Sarde"
Firindan cikardiginiz sardalya tortanizi 5 dk dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

AFIYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails