Spinoza'nin kedileri, anneannelerinin hazirlayip, kavanozlar icinde konserveledigi uzum receliyle yaptiklari turtadan farkli bir tarif ile bu haftaya baslamak istediler.
Uzum Marmelati-Ceviz-Tarcin Trio
En sevdikleri malzemeleri bir araya getirdiklerinde, en lezzetli tarifleri kesfettikleri gercegine dayanarak, bu haftanin
"kahvalti tarifi"ni yarattilar:
Uzum Marmelatli, Cevizli, Tarcinli Rulo Biskuviler
1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagi aycicek yagi
100 gr. yumusak margarin veya tereyag
2 yemek kasigi pudra sekeri
1 limon kabugu rendesi
1/2 paket kabartma tozu
Aldigi kadar un
Ic Malzeme
250 gr. uzum marmelati
1/2 su bardagi ince kiyilmis ceviz
1 tatli kasigi tarcin
Yapilisi
- Hamuru yapmadan once, marmelati bir tavada 5-10 dakika surekli karistirarak suyunu cektirin.
- Marmelat soguduktan sonra ceviz ve tarcini ekleyin.
- Hamur malzemeleri ile hamuru hazirlayip ikiye ayirin.
- Her bir hamuru, merdane yardimiyla incecik actiktan sonra, uzum marmelatli karisimi hamurlara paylastirip rulo yaparak her iki ucunu kapatip, tepsiye yerlestirin.
- 180 derecelik sicak firinda 15-20 dakika uzeri hafif kizarana kadar pisirin.
AFIYET OLSUN
1/2 bicchiere di yogurt
YanıtlaSil1/2 bicchiere di olio di semi
100 gr di margarina o burro
buccia di 1 limone
2 cucchiai di zucchero al velo
...e farina quanto che si serve...
(la pasta è senza uovo!)
per il ripieno:
250 gr. marmelatta di uva
1/2 bicchiere di noce tritata
1 cucchiaino di cannella
AFIYET OLSUN / BUONAPPETITO