Bugunun en lezzetli keki, Spinoza'nin kedileri icin ananas, muz ve tarcinla harmanlanip yapildi; firinda piserken kokuyu alan butun kediler firinin basina toplanip beklestiler.
Bu kek, yapildigi an biter; ama olur da bir-iki dilim bir yerlerde unutulursa ve kedilerin minik nemli burunlari o dilimleri bulamazsa -ki bu mumkun degildir! kekin lezzeti daha da artar.
Bekledikce lezzetlesen kekin tarifi iste burada;
Muzlu Ananasli Tarcinli Kek
"La Torta alla Banana, Ananas e Cannella"
- 3 su bardagi un
- 1 tatli kasigi karbonat
- 1 cay kasigi tuz
- 1 tatli kasigi tarcin
- 1 su bardagi zeytinyagi + aycicek yagi (karisik)
- 1 paket vanilya
- 1 su bardagi esmer seker
- 3 yumurta
- 2 muz
- 3 dilim ananas
- 1 su bardagi ceviz
- Gerektigi durumda az sut
Yapilisi
- un + kabartma tozu + tarcin + tuz, bir kapta karistir
- yumurta + seker mikserle cirptirktan sonra
- sivi yag + vanilyayi ekleyip cirpmaya devam et
- Minik kupler seklinde dogranmis muz + ananas ile minik dogranmis cevizleri ve unlu karisimi ekleyip, bir kek hamuru hazirla.
- Sayet hamur cok kati ise, kivamini 1-2 yemek kasigi sut ile ayarlayabilirsiniz.
- 180 derecelik firinda yaklasik 25-30 dakika pisir.
- Istege gore ananas ve muz dilimleri ile servis yapabilirsiniz.
!!! AFIYET OLSUN !!!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.
Sevgiler!
Spinoza'nin kedileri