Alisik olmadigimiz lezzetler bazen bir araya geldiginde, yemesine doyum olmaz; hatta "yeme de yaninda yat" der, kocaman bir tabak yesek de doymayiz.
Iste bu tarif, Spinoza'nin Kedileri icin bu anlami tasiyor.
Denemenizi tavsiye ediyorum; mutfakta harcayacaginiz kisa bir zaman sonrasinda, sevdiklerinizle birlikte ozel soslu, lezzetli bir makarna yemis olacaksiniz.
Fume Edilmis Somon Balikli Makarna
"Pasta al Salmone Affumicato"
- 400 gr kelebek makarna
- Bir tatli kasigi iri tuz (makarna suyu icin)
- 200 gr. fume edilmis somon baligi
- 100 gr. krema
- 1 orta boy sogan
- 2 yemek kasigi zeytin yagi
- 10-15 gr. tereyagi
- tuz, taze cekilmis karabiber
- maydanoz
Yapilisi
- Bir tavada, zeytinyagi ve tereyagini erittikten sonra, ince ince dogradiginiz soganlari o yagda kavurun.
- Bu arada makarna icin ayri bir tencerede bol su kaynatin.
- Kavrulan soganlara fume edilmis somon dilimlerini, tuz ve karabiberi ilave edip biraz daha kavurun.
- Ardindan kremayi ekleyip, somonu kremayla beraber karistirdiktan sonra, maydanozu ekleyin ve ocagi kapatip, makarnanin haslanmasini bekleyin.
- Kaynayan makarna suyuna, bir miktar iri tuz ve 400 gr. makarnayi ilave edin ve makarna paketi uzerindeki sure kadar haslayin.
- Haslanan makarnayi suzup, tavadaki kremali ve maydanozlu somon baligi karisimina ekleyip, ocakta biraz daha karistirarak pisirin.
- Taze cekilmis karabiber ile servis yapin.
Afiyet Olsun!!!
Buon Appetito!!!
Buon Appetito!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.
Sevgiler!
Spinoza'nin kedileri