12 Mart 2013 Salı

Tarcinli Rulolar "Rotolo alla Cannella"


Belki de Spinoza'nin en sevdigi koku, firinda pisen kurabiyelerden mutfaga yayilan o mis gibi tarcin kokusu... 
Ozellikle bu kurabiyelerle o kokuyu siz de mutfaginizda derin derin icinize cekebilirsiniz. Kim bilir, belki sizin de favori kokunuz tarcindir!

Tarcinli Rulolar 
"Rotolo alla Cannella"

Iste tarif:



Tarcinli Rulolar 
"Rotolo alla Cannella"

300 gr. un
5 gr. toz maya
30 gr. esmer seker
60 gr. buzdolabindan cikmis sert tereyagi
1 yumurta
azicik tuz
hamur kivamini ayarlamak icin ilik sut
1 paket vanilya

Ic malzemesi:
Bol esmer seker
Bol esmer tarcin


Tarcinli Rulolar 
"Rotolo alla Cannella"


Yapilisi
  • Un + seker + tereyagi + yumurta + tuz + vanilya tumunu iyice harmanla.
  • Ilik sutu azar azar hamura ekle. Bu sirada toz mayayi da iyice yedir.
  • Homojen bir hamur elde edene kadar iyice yogur.
  • Mayalanmasi icin hamuru ilik bir yerde, uzeri ortulu sekilde 1 saat beklet.
  • Unladigin ahsap veya mermer uzerinde dinlenmis hamurunu oklava ile 0,5 cm kalinliginda ac.
  • Uzerine bol seker ve tarcin ekle. Rulo yap. 2 cm kalinliginda kes ve tepsiye diz.
  • Tepsi ile birlikte, firinlamadan once 1 saat daha dinlendir (uzeri kapali olmali).
  • 180°lik onceden isitilmis firinda 15-20 dakika kontrollu bir sekilde pisir.
AFIYET OLSUN
BUON APPETITO







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails