Belki de Spinoza'nin en sevdigi koku, firinda pisen kurabiyelerden mutfaga yayilan o mis gibi tarcin kokusu...
Ozellikle bu kurabiyelerle o kokuyu siz de mutfaginizda derin derin icinize cekebilirsiniz. Kim bilir, belki sizin de favori kokunuz tarcindir!
Tarcinli Rulolar
"Rotolo alla Cannella"
"Rotolo alla Cannella"
Iste tarif:
Tarcinli Rulolar
"Rotolo alla Cannella"
300 gr. un
5 gr. toz maya
30 gr. esmer seker
60 gr. buzdolabindan cikmis sert tereyagi
1 yumurta
azicik tuz
hamur kivamini ayarlamak icin ilik sut
1 paket vanilya
Ic malzemesi:
Bol esmer seker
Bol esmer tarcin
Tarcinli Rulolar
"Rotolo alla Cannella"
"Rotolo alla Cannella"
Yapilisi
- Un + seker + tereyagi + yumurta + tuz + vanilya tumunu iyice harmanla.
- Ilik sutu azar azar hamura ekle. Bu sirada toz mayayi da iyice yedir.
- Homojen bir hamur elde edene kadar iyice yogur.
- Mayalanmasi icin hamuru ilik bir yerde, uzeri ortulu sekilde 1 saat beklet.
- Unladigin ahsap veya mermer uzerinde dinlenmis hamurunu oklava ile 0,5 cm kalinliginda ac.
- Uzerine bol seker ve tarcin ekle. Rulo yap. 2 cm kalinliginda kes ve tepsiye diz.
- Tepsi ile birlikte, firinlamadan once 1 saat daha dinlendir (uzeri kapali olmali).
- 180°lik onceden isitilmis firinda 15-20 dakika kontrollu bir sekilde pisir.
AFIYET OLSUN
BUON APPETITO
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.
Sevgiler!
Spinoza'nin kedileri