Spinoza'nin kedileri, bu sabah guzel bir kahvalti sonrasi
mutfakta aromatik bir ogle yemegi hazirligi yapan
Spinoza'ya yardim ettiler.
Spinoza bu kez en renkli, en aromatik tarifini minik kedileri icin keyifle hazirladi:
Sebzeli, Adacayli, Biberiyeli Tavuk Kanatlari...
Sebzeli, Adacayli, Biberiyeli Tavuk Kanatlari
"Alette di Pollo con Verdure, Salvia e Rosmarino"
ALETTE DI POLLO CON VERDURE, SALVIA E ROSMARINO
4 tavuk kanadi
1 buyuk taze sogan
1 buyuk dis sarimsak
1 buyuk domates
1 tatli kasigi biberiye (tazesi varsa cok daha iyi)
3-4 yaprak adacayi (tazesi varsa cok daha iyi)
1 kabak
1 fincan taze bezelye
1 havuc
2 kucuk tatli yesil biber
1 kucuk taze aci biber
1 adet enginar
1/2 su bardagi beyaz sarap
tuz, karabiber
7-8 yemek kasigi zeytinyagi
Yapilisi
- Genisce bir tavada yagla beraber ay seklinde dogradiginiz sogani, iyice ezdiginiz sarimsagi kavurun.
- Kavurduktan sonra yikayip, temizlediginiz tavuk kanatlarini altli ustlu biraz pisirin.
- Daha sonra beyaz sarabi ilave edip, ocagin altini acip alkolun ucmasini saglayin. Tavadan sarabin alkolu buhar seklinde ciktiktan sonra ocagin altini normal hale getirip kup kup dogradiginiz havuclari ilave edin.
- Bu arada surekli tavanin kapagini kapatip, tavuklari ve sebzelerin kendi buharinda pismelerini saglayin.
- Enginari temizleyip elma dilimleri gibi dograyip ilave edin.
- Tatli biberleri dorde uzunlamasina, aci biberi minik minik dograyip ilave edin.
- Tuz ve karabiber ekleyin.
- Bezelyeleri ve yuvarlak dogradiginiz kabagi da ilave ettikten 5 dakika sonra minik dogradiginiz domatesleri en son ekleyin.
- Biberiye ve adacayi yapraklarini ilave edip, 5-6 dakika kadar daha kapagi kapali bir sekilde pisirmeye, arada karistirmaya devam edin.
- Altini kapatip 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra beyaz sarap esliginde sevdiklerinize servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN
BUON APPETITO
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.
Sevgiler!
Spinoza'nin kedileri