Pazar kahvaltisi sanirim dunyanin her yerinde,
hayattaki en keyifli anlardan biridir.
Hele ki icilen bir fincan sutlu kahvenin yaninda en sevdiginiz lezzetler size eslik ediyor ise...
Bademli Kakaolu Puf Kek
"Torta al cacao con mandorle"
Spinoza yine mirnav kedileri icin kollari sivadi;
bu kez bahar lezzetli, bademli, kakaolu puf bir kek yaratti.
Iste tarif;
Bademli Kakaolu Puf Kek
"Torta al cacao con mandorle"
240 gr. un
130 gr. esmer seker
3 kucuk veya 2 buyuk yumurta
100 gr. siviyag
130 gr. yogurt + sut (oda sicakliginda)
1 paket kabartma tozu
1 cimdik tuz
2 yemek kasigi elenmis kakao
1 su bardagi iri kiyilmis kavrulmus badem
Spinoza, mutfaginda hassas olculendirme yapabilmek icin bir kucuk elektronik terazi kullaniyor.
Elektronik Mutfak Terazisi
"Bilancia Elettronica da Cucina"
Lezzetli tarifleri ne yazik ki her zaman "bardak ve kasik" ile vermek pek mumkun degil; hassas olcum yapabileceginiz bir elektronik mutfak terazisi ile siz de bu sorunu kolaylikla halledebilirsiniz.
Bademli Kakaolu Puf Kek
"Torta al cacao con mandorle"
Bademli Kakaolu Puf Kek Yapilisi
- Yumurta + sekeri iyice kopurterek mikser kullanmadan, cirpttiktan sonra yogurt+sut karisimini +kakaoyu ilave edin.
- Homojen bir sivi hamur elde ettikten sonra tuz + un + kabartma tozunu iyice karistirin.
- Kati yapiskan hamurunuza en son kavrulmus iri kiyilmis bademleri ekleyip, 20 cm capindaki firin tepsisine alip 180 derecelik onceden isitilmis firinda 25-30 dakika kadar kontrollu bir sekilde pisirin.
Kek ve pasta suslemek icin renkli sekerlemeler
"Codette Colorate"
- Kekiniz soguduktan sonra uzerini pudra sekeri ve renkli minik sekerlemelerle susleyip sevdiklerinizle paylasabilirsiniz.
AFIYET OLSUN
BUON APPETITO
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.
Sevgiler!
Spinoza'nin kedileri