4 Mayıs 2012 Cuma

Taze Baklali Taze Domatesli Makarna "Pasta con Fave Fresche e Pomodoro"


Bu bir ilkbahar tarifi. 
Ilkbahari masanizda sevdiklerinizle karsilamanin en guzel yolu, 
yeni yeni canlanan topraklarda yetisen 
taze sebzelerle pisirilen bir yeni tarif: 
TAZE BAKLALI TAZE DOMATESLI MAKARNA.

Taze Baklali Taze Domatesli Makarna 
"Pasta con Fave Fresche e Pomodoro"

Italya'da ozellikle Roma'da
Romalilarin ilkbaharda en sevdikleri sey 
PECORINO (koyun peyniri) ile FAVE (taze bakla) yemektir. Yaninda da kirmizi sarap elbette! 
Taze baklayi pisirmeden, 
kabuklari o an masada temizlendikten sonra , 
cig olarak yenen baklaya, 
uzerine zeytinyagi ve tuz gezdirilmis bir dilim taze ekmek, 
biraz PECORINO 
ve 
bir bardak kirmizi sarap eslik ettiginde 
Italyanlar icin ILKBAHAR gelmis demektir!


Pecorino Romano Koyun Peyniri, Taze bakla ve kirmizi sarap uclusu

Yasaminiz boyunca yapabileceginiz en guzel sey;
topraktan ve agacindan kendi ellerinizle topladiginiz 
sebze ve meyveleri yiyebilmektir belki de! 
Onlarin tadi, 
marketten, pazardan aldiklariniza hic benzemez cunku!
  
Spinoza'nin kedilerinin anneannesinin topraginda yetisen taze baklalari kendi elleriyle toplayan Spinoza, 
Roma'ya dondugunde ilk isi bu baklalarla kedilerine makarna hazirladi.
Iste tarif:
Taze Baklali Taze Domatesli Makarna 
"Pasta con Fave Fresche e Pomodoro"
200 gr. penne tipi makarna
2 orta boy domates
2 su bardagi taze bakla ici
1 dis taze sarimsak
1 kucuk taze sogan
1 yemek kasigi ince kiyilmis maydanoz
4-5 yemek kasigi sizma zeytinyagi
2 tatli kasigi kayatuzu (makarna icin)
tuz, karabiber

Yapilisi
  • Makarnayi haslamak icin derince bir tencereye bol su koyarak kaynamasini bekleyin.
  • Bu arada bir tavaya zeytinyagi + ince kiyilmis sogan + birazi kiyilmis sarimsak + sarimsagin dogramadiginiz butun kismini yagda hafifce yakmadan kavurun.
  • Tavaya taze baklalari + 1 cay bardagi suyu ilave edip 2-3 dakika pisirip minik kupler halinde dogranmis domatesleri de ekleyip hafifce pisirip atesten alin.
  • Bu arada tenceredeki kaynayan suya makarna + kayatuzunu ilave edip ALDENTE suresi (makarna paketi uzerindeki pisme suresini dikkate alarak) kadar pisirin.
  • Haslanan makarnayi, tavadaki taze baklali sosa koyup  yapismamasi icin makarna suyundan ilave edip1 dakika hizli ateste cevirdikten sonra sevdiklerinize servis edebilirsiniz.
NOT: Makarnanin uzerine PECORINO'ya benzer koyun peyniri veya sevdiginiz bir peyniri ince ince eleyerek servis edebilirsiniz.

AFIYET OLSUN
BUON APPETITO


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails