11 Ekim 2013 Cuma

Yulaf Ezmeli, Taze Erikli Turta "Crostata di Prugne Fresche con Farina di Avena"


Yulaf Ezmeli, Taze Erikli Turta 
"Crostata di Prugne Fresche con Farina di Avena" 

1 yumurta
1 limon rendesi
3 dolu yemek kasigi yogurt
3 yemek kasigi pudra sekeri
1 paket hamur kabartma tozu
1/2 paket oda sicakliginda yumusamis tereyagi
2 yemek kasigi misir nisastasi (bugday nisastasi da olur)
3 yemek kasigi yulaf ezmesi
2 yemek kasigi kepekli un
Aldigi kadar normal beyaz un

Ic malzeme
8-10 adet kirmizi erik
2-3 yemek kasigi esmer seker

Uzeri icin
2 yemek kasigi pudra sekeri




YAPILISI
  • Tum malzemeleri kullanarak yumusak bir hamur elde edin.
  • Erikleri cekirdeklerinden ayirip dilimleyin.
  • Hamurun 3/4 kismini ince yuvarlak sekilde, tepsinin altina serecek sekilde oklava ile acip serin.
  • Dilimlediginiz erikleri hamur uzerine koyup, uzerine cok abartmadan esmer seker ekin.
  • Eriklerin uzerini hamurun 1/4 kismini ince seritler halinde keserek kafes seklinde kaplayip 180°C'lik onceden isitilmis firinda 20-25 dakika kontrollu bir sekilde pisirin.
  • Firindan cikarip, sogumaya biraktiginiz turtanizin uzerine, servis oncesi pudra sekeri ekin.


AFIYET OLSUN
BUON APPETITO


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails