Yulaf Ezmeli, Taze Erikli Turta
"Crostata di Prugne Fresche con Farina di Avena"
1 yumurta
1 limon rendesi
3 dolu yemek kasigi yogurt
3 yemek kasigi pudra sekeri
1 paket hamur kabartma tozu
1/2 paket oda sicakliginda yumusamis tereyagi
2 yemek kasigi misir nisastasi (bugday nisastasi da olur)
3 yemek kasigi yulaf ezmesi
2 yemek kasigi kepekli un
Aldigi kadar normal beyaz un
Ic malzeme
8-10 adet kirmizi erik
2-3 yemek kasigi esmer seker
Uzeri icin
2 yemek kasigi pudra sekeri
- Tum malzemeleri kullanarak yumusak bir hamur elde edin.
- Erikleri cekirdeklerinden ayirip dilimleyin.
- Hamurun 3/4 kismini ince yuvarlak sekilde, tepsinin altina serecek sekilde oklava ile acip serin.
- Dilimlediginiz erikleri hamur uzerine koyup, uzerine cok abartmadan esmer seker ekin.
- Eriklerin uzerini hamurun 1/4 kismini ince seritler halinde keserek kafes seklinde kaplayip 180°C'lik onceden isitilmis firinda 20-25 dakika kontrollu bir sekilde pisirin.
- Firindan cikarip, sogumaya biraktiginiz turtanizin uzerine, servis oncesi pudra sekeri ekin.
AFIYET OLSUN
BUON APPETITO
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.
Sevgiler!
Spinoza'nin kedileri