13 Eylül 2013 Cuma

Spinoza'nin Elmali, Hurmali, Cevizli Tarcinli Cikolata Kapli Pastasi "La Torta di Spinoza con Mele, Datteri, Noci e Cannella Ricoperta di Cioccolato"


Bazi tarihler vardir ki, sizin icin koca bir firsattir sevdiklerinize sevginizi gosterebileceginiz. 
Dun, Spinoza'nin kedileri icin iste boyle bir gundu. 
12 Eylul, biz Turkler icin ulkemiz adina bambaska seyler hatirlatir belki ancak Spinoza'nin kedileri icin "bir senlik"i ifade eder.

Spinoza'nin Elmali, Hurmali, Cevizli Tarcinli Cikolata Kapli Pastasi 
"La Torta di Spinoza con Mele, Datteri, Noci e Cannella Ricoperta di Cioccolato"


Spinoza, dun aksam, gec vakit Fransa'dan ayaginin tozuyla dondugunde kedileri onu ozlemle ve hevesle karsiladi. Her bir kedisiyle ozlem giderdikten sonra, uyku oncesi bir fincan limonlu yesil cay ile kedilerinin kendisi icin hazirladigi pastadan bir dilim keserek tatli evinin keyfini cikardi.


Spinoza'nin Elmali, Hurmali, Cevizli Tarcinli Cikolata Kapli Pastasi 
"La Torta di Spinoza con Mele, Datteri, Noci e Cannella Ricoperta di Cioccolato"

100 gr tereyagi
1 fincan siviyag
2 fincan yogurt
1 yumurta
2 dolu dolu yemek kasigi misir nisastasi
3-4 yemek kasigi tas degirmende cekilmis karabugday unu
3 yemek kasigi iri taneli ekmekli bugday
1 limon kabugu rendesi
2 dolu dolu yemek kasigi pudra sekeri
1/2 paket hamur kabartma tozu
Aldigi kadar normal un

Ic Malzeme
4 kirmizi, tatli elma
10-15 adet hurma
1/2 fincan seker
1 tatli kasigi limon suyu
3/4 su bardagi ceviz kirigi
2 tatli kasigi tarcin

Uzeri icin
50 gr. bitter cikolata
3-4 yemek kasigi su
1 yemek kasigi siviyag
1/2 su bardagi ceviz kirigi

Spinoza'nin Elmali, Hurmali, Cevizli Tarcinli Cikolata Kapli Pastasi 
"La Torta di Spinoza con Mele, Datteri, Noci e Cannella Ricoperta di Cioccolato"

Yapilisi
  • Elmalari kup kup dograyip bir tencerede esmer seker ve limon suyu ile agir ateste pisirin. Hurmalari minik minik dograyip elmalara ekleyin. Her iki meyve de yumusadiktan ve suyunu cektikten sonra sogumaya birakin.
  • Soguyan ic malzemeye ceviz kiriklarini ve tarcini ekleyin.
  • Yukaridaki hamur malzemeleri ile hamuru hazirlayin.
  • Hamuru ikiye bolun. Oklava yardimi ile 1/2 cm kalinliginda acip, firin kagitli max. 28 cm capindaki yuvarlak (ben kalp sekilli tepsi kullandim) tepsinize kenarlarini tepsi kenarina dogru yukselterek yerlestirin. Tepsi kenarindan tasan kisimlari firfir kek hamuru kesicisiyle kesip diger hamura ekleyin.
  • Ic malzemenin tumunu tepsiye serili hamur icine koyun. 
  • Diger hamuru da ayni sekilde oklava yardimiyla acip tepsideki ic malzemenin uzerine serip kenarlarini iyice kapatin.
  • 180 °C firinda 20-25 dakika kontrollu bir sekilde pisirin. 
  • Cikolatayi bain-marie usulu eritin. Oldukca kati olan erimekte olan cikolata icine biraz siviyag ve su ekleyerek homojen ve akiskan kivamli bir cikolata sosu elde edin.
  • Pastanizin uzerine hizli bir sekilde (sosun sogumasina izin vermeden - aksi halde katilasiyor, surumu zorlasiyor) yedirin.
  • Sos donmadan ceviz kiriklarini serpistirip, buzdolabinda 20-30 dakika dinlendirdikten sonra sevdiklerinizle paylasabilirsiniz.
AFIYET OLSUN
BUON APPETITO




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.

Sevgiler!

Spinoza'nin kedileri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails