Bu oglen, Spinoza'nin kedileri aciktiginda, patlicanli makarna yediler.
Ama bu makarna bildiklerimizden cok farkliydi. Cunku makarna, kendinden patlicanliydi.
Kediler, patlicani cok sevdiginden, kendinden patlicanli makarnaya, izgara edilmis patlicanlar da eklediler.
Bu tarifi kediler, ilk defa denediklerinde, kedilerden biri cok sasirdi; cunku tarif, atmasyon olmasina ragmen cok lezzetliydi. Italyan mutfaginda boyle bir tarif olmamasina ragmen, Spinoza'nin Kedileri, Roma'da cok lezzetli Turk Usulu Patlicanli Makarna (Fusilli alle Melanzene Alaturca) yediler.
Nasil miydi bu tarif?
Iste muhtesem lezzetli makarnanin en lezzetli haliyle yapilisi:
- Fusilli cinsi makarnayi bol suda paketin uzerinde yazan sureye gore aldente olarak hasla. Su kaynadiktan sonra 2 tatli kasigi iri-kaya tuzunu; daha sonra makarnayi suya at.
- Bu sirada, onceden tuzda bekletip izgara ettigin, daha sonra sirke+sarimsak+maydanoz+zeytinyaginda beklettigin patlicanlari ince uzun dilimler halinde kes.
- Feta (Yunan Peyniri)* ya da koyun peynirini (Pecorino) rendele.
- Makarna haslandiktan sonra, suyu suz ve uzerine ince patlican dilimlerini ve peynir rendesini ekle.
- Servis oncesi, makarna uzerine zeytinyagi ekle.
*Feta denilen peynir, bilmeyenler icin yaziyorum; bizim yagli beyaz peynirimize cok benziyor. Cok yumusak degil.
Spinoza'nin kedileri, bu lezzetli makarnayi yediklerinde minik kuyruklarini sallayarak Spinoza'nin kucagina zipladilar ve onun sevgili elleriyle oksanan minik kulaklarinda Spinoza'nin mirildandigi sarki cinladi...
Ottima ricetta, buonissima! :)
YanıtlaSilDevi provare la pasta con Melanzane, mozzarella e acciughe, gnam gnam....
Ciao
Grazie Nogat;
YanıtlaSilquello trio sarebbe molto buona invece sulla pizza..
vorrei provare la tua ricetta ;)
però,anche tu dovresti provare la mia :D
ciao
Ciao cara ^_^
YanıtlaSilgrazie per essere passata da me, ho tanto piacere di conoscere il tuo blog!
Un bacio e a presto!