Balikcinin Risotto tarifi olarak da guzel turkcemize cevirebilecegimiz harika bir tarif bu. Hepimizin bildigi gibi pilav, Turk Mutfaginin,
Risotto ise Italyan mutfaginin vazgecilmez bir yemegi.
Pilavin ve risottonun pisme teknikleri birbirinden cok farkli ama her iki tarif de ustalik, maharet isteyen, pisirmesi zahmetli, her baba yigidin altindan kalkamayacagi
TURK ve ITALYAN MUTFAKLARI icin
geleneksel diyebilecegimiz iki ozel tarif:
"Pilav ve Risotto"
Pirincin iki farkli kultur tarafindan lezzetle yorumlanisi...
"Pilav ve Risotto"
Pirincin iki farkli kultur tarafindan lezzetle yorumlanisi...
Spinoza, dun aksam yemegi icin, taze deniz meyveleriyle hazirlanan risottoyu hayal ettiginde ve bunu kedilere soylediginde,
kediler coktan taze deniz meyveleri almak icin kuyruklarini heyecanla sallayarak kapinin kenarinda beklemekteydiler.
"Cozza"- Midye
"Vongola"- Diger bir midye cesidi (minik ve cok lezzetli)
"Fasolaro"-Diger bir midye cesidi (kahverengi deniz kabuklu, ici turuncu-beyaz renkli)
"Gamberetto"- Karides
"Kalamaro"- Kalamar
Hepsi "Deniz Meyveleri" olarak tanimlaniyor Italyanca'da.
Taze Deniz Meyveli Risottonun hazirlanisi
Taze Deniz Meyveli ve Safranli Risotto tarifi icin gerekli malzemeleri siraladiktan sonra, yapilisina da goz atalim.
"Taze Deniz Meyveli Safranli Risotto (iki kisilik)
"Risotto alla Pescatore con Zafferano" (per due)
Taze deniz meyveleri
150 gr. pirinc
3/4 lt. sebze suyu (brodo vegetale)*
(*su+havuc+sogan+kereviz birlikte kaynatarak hazirlayabilirsiniz.)
2-3 minik domates
1/2 su bardagi beyaz sarap
2 yemek kasigi zeytinyagi
Azicik tereyagi
1/2 cay kasigindan az safran
Tuz, Karabiber
Yapilisi
Taze Deniz Meyveli ve Safranli Risotto tarifi icin gerekli malzemeleri siraladiktan sonra, yapilisina da goz atalim.
"Taze Deniz Meyveli Safranli Risotto (iki kisilik)
"Risotto alla Pescatore con Zafferano" (per due)
Taze deniz meyveleri
150 gr. pirinc
3/4 lt. sebze suyu (brodo vegetale)*
(*su+havuc+sogan+kereviz birlikte kaynatarak hazirlayabilirsiniz.)
2-3 minik domates
1/2 su bardagi beyaz sarap
2 yemek kasigi zeytinyagi
Azicik tereyagi
1/2 cay kasigindan az safran
Tuz, Karabiber
Yapilisi
- Midyelerin uzerindeki yosunlari bir firca veya her mutfakta bulunan temiz bir aluminyum sunger ile temizleyin.
- Midyeleri bir tencereye koyup, agzini kapatarak su ilave etmeden 3-5 dakika ocakta isitarak kabuklarin acilmasini saglayin. Soguduktan sonra midye kabuklarini temizleyip atabilirsiniz.
- Karideslerin de kabuklarini temizleyin
- Kalamari ince ince dograyip butun deniz meyvelerini hazirladiktan sonra, bir tencerede zeytinyagi ve tereyagini iyice isittiktan sonra once kalamar dilimlerini 5-7 dakika kadar soteleyin.
- Kalamarlardan sonra diger tum kabuklarindan temizlenmis deniz meyvelerini (tum deniz meyveleri ve karides) ve minik dilimlenmis domatesleri 3-5 dakika daha birlikte sotelemeye devam edin.
- Pirinci ilave etmeden once, yarim su bardagi beyaz sarabi tencerede alkolu buharlasana kadar yuksek ateste deniz meyvelerini pisirmeye devam edin.
- Pirinci ilave edip, yavas yavas sebze suyunu ekleyip, pirincin ve deniz meyvelerinin sulu kivamini kurutmadan, kivamli bir sekilde surekli karistirarak 15 dakika daha pisirin.
Taze Deniz Meyveleriyle risotto yapilisi
- Bu pisirme sirasinda, safrani da ilave edip iyice sebze suyunda eriterek o guzel safran rengiyle taze deniz meyvelerini harmanlayin.
- Tencerenin altini kapatip 5 dakika demlendirip servis yapin.
Taze Deniz Meyveli Safranli Risotto
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Cok tesekkur ederiz yorumun icin. Spinoza yorumunu onaylar onaylamaz yayinlanacak. Bol kedili, lezzet dolu saglikli gunler dileriz.
Sevgiler!
Spinoza'nin kedileri